TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Távozik posztjáról Fodor István, az Ericsson Magyarország elnöke január elsejétől - közölte Éry Gábor, a társaság vezérigazgatója szerdán.

Január elsejétől elhagyja elnöki posztját Fodor István, aki  17 évet töltött az Ericsson magyar leányvállalatánál. Mint a távozó szakember elmondta, ez alatt az idő alatt a társaság az egyik olyan cég lett, amely a legtöbbet költ kutatás-fejlesztésre. Az idén ez az összeg mintegy 12 milliárd forint lesz.

Fodor István 2002 májusától töltötte be az elnöki posztot, korábban a cég vezérigazgatója volt. Több kitüntetést is kapott, egyebek mellett 1998-ban az év menedzsere lett, 1999-ben pedig megosztott Széchenyi-díjban részesült. Az Európai Unió Kutatási Tanácsadó Testületének tagjaként három éven keresztül részt vett az unió tudománypolitikájának alakításában is.

Az elnök kérdésekre válaszolva elmondta: távozása után nem lesz az életében nagyobb léptékű változás, s nincs semmilyen aláírt szerződése. Naptára legalább annyira tele van teendőkkel, mint tíz évvel ezelőtt, s továbbra is a távközlés területén tevékenykedik majd, tette hozzá.

A vezérigazgató szerint az Ericsson Magyarország létszáma eléri az ezer főt, év közben ugyanis sikerült egy újabb kutatás-fejlesztési részleget Magyarországra hozni, s ennek következtében újabb kétszáz főt vettek fel. Az új fejlesztési terület a vezetékes és mobil hálózatok összekapcsolását szolgáló platform.

Éry Gábor szerint az új elnök személye még nem publikus, "dolgoznak a poszt betöltésén". Hozzátette: idei bevételük minden bizonnyal meghaladja a tavalyi 39,4 milliárd forintot.

MTI/Menedzsment Fórum
 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.