2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Távozik posztjáról Fodor István, az Ericsson Magyarország elnöke január elsejétől - közölte Éry Gábor, a társaság vezérigazgatója szerdán.

Január elsejétől elhagyja elnöki posztját Fodor István, aki  17 évet töltött az Ericsson magyar leányvállalatánál. Mint a távozó szakember elmondta, ez alatt az idő alatt a társaság az egyik olyan cég lett, amely a legtöbbet költ kutatás-fejlesztésre. Az idén ez az összeg mintegy 12 milliárd forint lesz.

Fodor István 2002 májusától töltötte be az elnöki posztot, korábban a cég vezérigazgatója volt. Több kitüntetést is kapott, egyebek mellett 1998-ban az év menedzsere lett, 1999-ben pedig megosztott Széchenyi-díjban részesült. Az Európai Unió Kutatási Tanácsadó Testületének tagjaként három éven keresztül részt vett az unió tudománypolitikájának alakításában is.

Az elnök kérdésekre válaszolva elmondta: távozása után nem lesz az életében nagyobb léptékű változás, s nincs semmilyen aláírt szerződése. Naptára legalább annyira tele van teendőkkel, mint tíz évvel ezelőtt, s továbbra is a távközlés területén tevékenykedik majd, tette hozzá.

A vezérigazgató szerint az Ericsson Magyarország létszáma eléri az ezer főt, év közben ugyanis sikerült egy újabb kutatás-fejlesztési részleget Magyarországra hozni, s ennek következtében újabb kétszáz főt vettek fel. Az új fejlesztési terület a vezetékes és mobil hálózatok összekapcsolását szolgáló platform.

Éry Gábor szerint az új elnök személye még nem publikus, "dolgoznak a poszt betöltésén". Hozzátette: idei bevételük minden bizonnyal meghaladja a tavalyi 39,4 milliárd forintot.

MTI/Menedzsment Fórum
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!