2011. október 19. 17:01

Szervezeti változások lesznek a Viasatnál, melynek keretében távozik a kreatív igazgató, és új vezetőt neveztek ki a programming osztály élére.

Közös megegyezéssel távozik Kereszty Gábor a Viasat kreatív igazgatója. A szakember a VIASAT3 nagysikerű realityjét, az Éden Hotelt jegyezte producerként, majd idén januártól látta el ötletekkel és koordinálta a csatorna programming és marketing osztályát. Mivel a Viasat által hosszútávon követendő stratégiai irányvonallal nem értett egyet, a vezérigazgatóval, Farsang Péterrel egyeztetve úgy döntött, hogy elhagyja a csatornát.

A szervezeti összetételben további változást jelent Szőllőssy Gábor, a STORY csatornák műsorbeszerzéssel foglalkozó szakemberének programigazgatói kinevezése. A megnövekedett számú saját gyártású produkció miatt a csatorna vezetése úgy döntött, a korábbi programigazgató, Csényi Kati hazai és regionális tartalomfejlesztési igazgatóként folytatja munkáját.

Szőllőssy Gábor az elmúlt tizenhárom évben a műsorválogatás, műsorbeszerzés és műsorszerkesztés területén dolgozott. A TV2-nél a csatorna indulásától kezdve egy évtizedet töltött el, hozzá tartoztak a legnagyobb szerződések tárgyalásai, illetve az ezekből adódó tartalomválogatás és szerkesztői tevékenység. 2009-től a Sanoma STORY4 és STORY5 csatornáinál folytatta pályafutását. Az addigi felelősségi köre mellé a műsorformátumok beszerzése és az azokkal kapcsolatos tárgyalások vezetése is társult. Nevéhez kötődik többek között a TV2-n a Doktor House, a Született feleségek, az NCIS; a STORY4 csatornán pedig olyan sorozatok, mint a Hidegsebész vagy a Murdoch nyomozó rejtélyei magyarországi bevezetése. Aktívan részt vett a Szerencsekerék sikeres hazai újraindításában. A szakember november 7-én kezdi el a munkát a Viasatnál.

További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Menedzserek rovatában olvashatnak

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.