2014. november 26. 13:25

Azonnali hatállyal lemondott hivataláról a brit Thomas Cook utazási iroda vezérigazgatója Harriet Green, posztját Peter Fankhauser ügyvezető igazgató vette át - hozta nyilvánosságra szerdán közleményben az éves eredmény beszámolójával egy időben a második legnagyobb európai utazási iroda.

Harriet Green 2012-ben a vállalat történetének legsúlyosabb válsága idején vette át a Thomas Cook, a világ legrégebbi utazási irodájának a vezetését és szigorú átszervezési programnak vetette alá.

"Sosem titkoltam, hogy egy új kihívásokat támasztó másik vállalathoz fogok átnyergelni, mihelyt itt elvégeztem a munkámat. Ennek most jött el az ideje" - közölte Harriet Green.

A Thomas Cook a szeptemberrel zárult pénzügyi évében 8,6 milliárd font forgalmat bonyolított az előző évi 9,3 milliárd font után. Üzleti eredménye 44 százalékkal 323 millió fontra (407 millió euró) emelkedett. A cég nettó adósságállománya 95 millió fonttal 326 millió fontra csökkent.

Harriet Green irányítása alatt a Thomas Cook részvényének árfolyama 14 pennyről 130 pennyre emelkedett, piaci tőkeértéke pedig 148 millió fontról több mint kétmilliárd fontra. A vezérigazgató távozásának bejelentésére a részvény árfolyama több, mint húsz százalékkal esett Londonban.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.