2007. január 9. 06:56

2007. január 8-án távozott az OTP bank alelnöke, Spéder Zoltán. A társaság Stratégiai és Pénzügyi Divíziójának vezetésével Urbán Lászlót bízzák meg.

Spéder Zoltán

Spéder Zoltán, az OTP Bank alelnöke, vezérigazgató-helyettes személyes, családi jellegű okokra hivatkozva 2007. január 8-án közös megegyezés alapján megszüntette munkaviszonyát a bankkal, s egyúttal lemondott valamennyi, a társaságban és annak érdekeltségeiben viselt pozíciójáról, közölte az OTP Bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.

A munkaviszony megszűnésével egyidejűleg Spéder Zoltán igazgatósági tagsága is megszűnt, ami azonban a testület működőképességét nem befolyásolja. A közlemény szerint a Spéder Zoltán utódjával kapcsolatos döntését a bank vezetése hamarosan bejelenti.

Spéder Zoltán 1991 óta volt tagja az OTP Bank igazgatóságának, 1995 júniusától alelnök, majd 1996. január 1-jétől a társaság pénzügyi vezérigazgató-helyettese. Közel 20 éves szakmai pályafutása döntően az OTP Bankhoz kapcsolódik.

Urbán László

Dr. Spéder Zoltán távozását követően a Bank Stratégiai és Pénzügyi Divíziójának vezetésével - amely magában foglalja a befektetői kapcsolatok irányítását is - 2007. január 15-ei hatállyal a bank elnök-vezérigazgatója Dr. Urbán Lászlót bízza meg, akit a szükséges engedélyek kézhezvételét követően a divízió élére, vezérigazgató-helyettessé nevez ki.

Dr. Urbán László közgazdász, a pénzügyi szektorban 1995-től tevékenykedik. Dolgozott Washingtonban a World Bank munkatársaként, majd az ABN-AMRO tervezési és controlling igazgatójaként. 1998-2000. között a Postabank üzleti vezérigazgató-helyettese, 2000-2005-ig a Citigroup New York globális termékfejlesztésekért felelős vezetője. 2005-től a Magyar Nemzeti Bank igazgatója, az Általános titkárság vezetője.

MTI / Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.