TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2007. január 9. 06:56

2007. január 8-án távozott az OTP bank alelnöke, Spéder Zoltán. A társaság Stratégiai és Pénzügyi Divíziójának vezetésével Urbán Lászlót bízzák meg.

Spéder Zoltán

Spéder Zoltán, az OTP Bank alelnöke, vezérigazgató-helyettes személyes, családi jellegű okokra hivatkozva 2007. január 8-án közös megegyezés alapján megszüntette munkaviszonyát a bankkal, s egyúttal lemondott valamennyi, a társaságban és annak érdekeltségeiben viselt pozíciójáról, közölte az OTP Bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.

A munkaviszony megszűnésével egyidejűleg Spéder Zoltán igazgatósági tagsága is megszűnt, ami azonban a testület működőképességét nem befolyásolja. A közlemény szerint a Spéder Zoltán utódjával kapcsolatos döntését a bank vezetése hamarosan bejelenti.

Spéder Zoltán 1991 óta volt tagja az OTP Bank igazgatóságának, 1995 júniusától alelnök, majd 1996. január 1-jétől a társaság pénzügyi vezérigazgató-helyettese. Közel 20 éves szakmai pályafutása döntően az OTP Bankhoz kapcsolódik.

Urbán László

Dr. Spéder Zoltán távozását követően a Bank Stratégiai és Pénzügyi Divíziójának vezetésével - amely magában foglalja a befektetői kapcsolatok irányítását is - 2007. január 15-ei hatállyal a bank elnök-vezérigazgatója Dr. Urbán Lászlót bízza meg, akit a szükséges engedélyek kézhezvételét követően a divízió élére, vezérigazgató-helyettessé nevez ki.

Dr. Urbán László közgazdász, a pénzügyi szektorban 1995-től tevékenykedik. Dolgozott Washingtonban a World Bank munkatársaként, majd az ABN-AMRO tervezési és controlling igazgatójaként. 1998-2000. között a Postabank üzleti vezérigazgató-helyettese, 2000-2005-ig a Citigroup New York globális termékfejlesztésekért felelős vezetője. 2005-től a Magyar Nemzeti Bank igazgatója, az Általános titkárság vezetője.

MTI / Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.