2p

2007. január 8-án távozott az OTP bank alelnöke, Spéder Zoltán. A társaság Stratégiai és Pénzügyi Divíziójának vezetésével Urbán Lászlót bízzák meg.

Spéder Zoltán

Spéder Zoltán, az OTP Bank alelnöke, vezérigazgató-helyettes személyes, családi jellegű okokra hivatkozva 2007. január 8-án közös megegyezés alapján megszüntette munkaviszonyát a bankkal, s egyúttal lemondott valamennyi, a társaságban és annak érdekeltségeiben viselt pozíciójáról, közölte az OTP Bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.

A munkaviszony megszűnésével egyidejűleg Spéder Zoltán igazgatósági tagsága is megszűnt, ami azonban a testület működőképességét nem befolyásolja. A közlemény szerint a Spéder Zoltán utódjával kapcsolatos döntését a bank vezetése hamarosan bejelenti.

Spéder Zoltán 1991 óta volt tagja az OTP Bank igazgatóságának, 1995 júniusától alelnök, majd 1996. január 1-jétől a társaság pénzügyi vezérigazgató-helyettese. Közel 20 éves szakmai pályafutása döntően az OTP Bankhoz kapcsolódik.

Urbán László

Dr. Spéder Zoltán távozását követően a Bank Stratégiai és Pénzügyi Divíziójának vezetésével - amely magában foglalja a befektetői kapcsolatok irányítását is - 2007. január 15-ei hatállyal a bank elnök-vezérigazgatója Dr. Urbán Lászlót bízza meg, akit a szükséges engedélyek kézhezvételét követően a divízió élére, vezérigazgató-helyettessé nevez ki.

Dr. Urbán László közgazdász, a pénzügyi szektorban 1995-től tevékenykedik. Dolgozott Washingtonban a World Bank munkatársaként, majd az ABN-AMRO tervezési és controlling igazgatójaként. 1998-2000. között a Postabank üzleti vezérigazgató-helyettese, 2000-2005-ig a Citigroup New York globális termékfejlesztésekért felelős vezetője. 2005-től a Magyar Nemzeti Bank igazgatója, az Általános titkárság vezetője.

MTI / Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!