2017. március 20. 06:58

Jeff Jones csalódott.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Mindössze hat hónapot töltött az Uber telekocsi szolgáltatásokért felelős elnöki posztján Jeff Jones, most pedig benyújtotta lemondását - írja iparági forrásokra hivatkova a BBC.

Jones állítólag azért döntött a távozás mellett, mert a cég operatív vezetésére nem kapott felkérést, a neve szóba se jött a jelöltek között. Más információk szerint a döntésében közrejátszottak a cég körüli szexbotrányok is.

Jeff Jones lemondott az Uber éléről

A távozásról szóló hírt időközben mind az Uber, mind Jeff Jones megerősítette.

A közösségi fuvarszervezési modellen alapuló Uber egy ideig Magyarországon is szolgáltatott, de tavaly nyáron távozni kényszerült, mivel a hagyományos taxitársaságok a piacukat féltve nyomást tudtak gyakorolni a kormányra.

A közösségi fuvarszervezés ellen egyébként a világ számos városában léptek már fel helyi taxitársaságok és önkormányzatok, mert szerintük ezek a struktúrák átláthatatlanok és adóelkerülésre épülnek. Az Uber ezeket a vádakat rendre visszautasítja.

Baka F. Zoltán

mfor.hu