<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Távozott beosztásából Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója, a svéd cég kelet-közép-európai holdingjának vezetője.

Az új vezérigazgató a jelenleg szabadságát töltő Gönczi Sándor lett.

Takács János

Takács János az MTI megkeresésére megerősítette távozásának tényét, de titoktartási kötelezettségére hivatkozva további részleteket nem árult el. Mint mondta, távozásának munkajogi kérdéseiről hamarosan megállapodást írnak alá.         

Takács János néhány hete távozott, és a munkavégzés alól felmentették.

Takács János 1960-ban született a romániai Nagyszebenben. Egyetemi tanulmányait a Babes-Bolyai Tudományegyetemen és a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Továbbképző Intézetében végezte. Első magyarországi állását 1990-ben a budapesti Tungsramnál kapta. A vállalatot megvásárló General Eletric-leányvállalat, a G.E. Lighting 1992-ben clevelandi pénzügy divíziójába küldte dolgozni pénzügyi asszisztensként.

Gönczi Sándor

1993-1995 között az IBM Magyarország Kft. gazdasági igazgatója, míg 1995-től 1997-ig a Kőbányai Sörgyár Rt. gazdasági vezérigazgatója. Az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatójának 1998 januárjában nevezték ki. Alelnöke a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének, elnöke a magyarországi Svéd Kereskedelmi Kamarának és a Magyar Európai Üzleti Tanácsnak. 2008 és 2012 között ő töltöte be a Menedzserek Országos Szövetségénél az elnöki posztot.

Gyurcsány Ferenc távozása után Takács János neve is felmerült esetleges utódként,  a szocialista kormányfő helyét végül Bajnai Gordon vette át. Munkájának hazai elismerése sorában 2006-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét. Takács János volt 2005-ben az Év Menedzsere díj kitüntettje.

MTI/mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.