Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Egyetlen, ingyenesen hívható zöld szám tárcsázásával az éves matrica kivételével már bármely időtartamra érvényes, "mobil autópálya-matrica" vásárolható az Első Mobilfizetés Elszámoló (EME) Zrt. mikrofizetési szolgáltatása segítségével.

Az autópálya-használók által közkedvelt telefonos értékesítés hétfőtől már a D1 típusú, négy napos időtartamon túl a heti (10 napos) és a havi (30 napos) matrica értékesítésére is kiterjed. A könnyen megjegyezhető, ingyenes zöld szám hívásával vagy SMS küldés segítségével indítható a tranzakció és néhány másodpercen belül a visszaigazoló sms birtokában használható Magyarország jelenleg 460 kilométeres, díjköteles autópálya hálózata - derül ki a közleményből.

Belföldről a 06-80-as előhívó után csak a 98-as számot kell megjegyezni, ugyanis a telefonszám utolsó négy számjegye egyértelműen az adott időszakra utal. Így tehát négy napos használat esetén a 06-80-98-0404, míg heti (10 napos) használathoz a 06-80-98-1010 szám hívása szükséges. Egy hónapos (30 napos) matrica vásárlásához a 06-80-98-3030-as zöld számot kell hívni.

Ugyanarról a telefonszámról párhuzamosan, több különböző autóra, akár különböző időtartamú matricát is lehet vásárolni, illetve már meglévő, érvényes matrica ideje alatt a téves igénylést az adott szám ismételt hívásával tíz percen belül törölni lehet. Az így vásárolt vagy törölt - az Állami Autópálya Kezelő Zrt. által rögzített - autópálya-matricákat az EME adatbázisa is folyamatosan tárolja, így vitás esetekben visszamenőleg is tudják biztosítani az adatokat.

Az EME tavaly kötött együttműködési megállapodást az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-vel a telefonon, illetve sms-ben történő matricavásárlásról. Ekkor azt közölték, hogy a szolgáltatás egy on-line, vagy telefonos regisztrációt követően bármely mobilszolgáltató hálózatán keresztül igénybe vehető. A társaság Budapest teljes területén és 18 vidéki városban már nyújt mobilparkolás szolgáltatást, a havi tranzakciószám meghaladja a 90 000-et, ebből az ügyfelek 30 százaléka választja a telefonhívással indítható ügyintézést.

A meglévő, mintegy 100 millió forint értékű beruházás csupán további 5 millió forint fejlesztési ráfordítást igényelt, hogy a cég szolgáltatása az autópálya-matrica mobil telefonnal történő vásárlásával bővüljön. A társaság felhasználóinak száma év végére elérheti akár a 40 ezret is, jövőre a cég 100 ezres nagyságrendű ügyfélkört prognosztizált.

MTI / Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.