2010. július 19. 12:49

Feltölthető mobiltelefonnal gazdagodnak az idei Sziget-fesztivál látogatói, jelentették be hétfőn a szervezők.

A hetijeggyel rendelkezők számára maga a készülék ingyenes lesz, hiszen ők kétezer forintért kaphatnak meg egy kétezer forinttal feltöltött mobilt. A napijegyesek négyezer forintért juthatnak a Szigetfone-hoz – ebben az árban szintén benne van kétezer forint értékű feltöltés, jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Lakatos Péter, a Vodafone stratégia, kommunikációs és márka vezérigazgató-helyettese.

A Szigetfone-osok percdíja tíz forint lesz, amennyiben egymást hívják, ez a tarifa év végéig lesz biztosan elérhető. A szolgáltatás külföldi viszonylatban is igénybe vehető - Németországba, Hollandiába és Angliába percenként 100 forintért lehet telefonálni augusztus 31-ig, az sms pedig 30 forintba kerül.

A Szigetfone alapesetben egyébként egy "Vodafone 248"-as készüléket jelent - akik ennél többre vágynak, azok 20 ezer forintért vehetnek egy 736-os mobilt.

Perc alapú szigetelés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az idei Sziget további újdonsága lesz az úgynevezett perc alapú mobil fizetési lehetőség. Ennek lényege, hogy a belépőjegy ára a Szigeten ténylegesen eltöltött időtől függ. A 18 és 23 óra között érvényes percdíj 70 forint lesz, míg "mellékidőben” 35 forintot kell leperkálni minden egyes Sziget-percért, mondta el Gerendai Károly, a Sziget főszervezője.

Ez azt jelenti, hogy egy kétórás kinttartózkodás - amibe egy átlagos koncert belefér - 8400  forintba kerül majd főidőben, mellékidőben pedig már alig négyezer forintból meg lehet úszni a bulit. Összehasonlításul: a napijegyért idén 12 ezer forintot kérnek, míg a bérletek ára - fajtától és a vétel időpontjától függően - 38 és 54 ezer forint között mozog.

Ami a technikai hátteret illeti, a perc alapú fizetést választók a Szigetre egy expressz kapun léphetnek be, ahol egy sms-ben kapott kód segítségével aktiválják a rendszert, majd kilépéskor szintén egy sms-sel állítják le a ketyegő órát. A szervezők azokra is gondoltak, akik "elfeledkeznek” erről (vagy éppen magukról), 13 500 forint fölé ugyanis nem mehet a számla.   

Két főszponzor van idén

Az újításokat az teszi lehetővé, hogy a Vodafone főszponzori státusban szállt be a Szigetbe. A mobilcég a rendezvényt már eddig is támogató Dreherhez társul - azaz idén két főszponzora lesz az eseménynek.

Ami a pénzügyi vonatkozásokat illeti, Gerendai korábbi nyilatkozata szerint a fesztivál költségvetése idén sem haladhatja meg a 2,65 milliárd forintot.

Érdekesség, hogy - válság ide vagy oda - üzleti szempontból a tavalyi volt az eddigi legsikeresebb Sziget Fesztivál, hiszen 390 ezer látogatót és 150 millió forintos nyereséget hozott, mondta korábban a Világgazdaságnak Gerendai.

W. B.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.