1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szerbiában a jövő hétfőn nyilvános, televíziós árverésen értékesítik a nagyságra második biztosítót, a DDOR-t, ezzel lezárva az ágazat első privatizációját.

A közel 30 százalékos piaci részesedéssel rendelkező DDOR a Metals Banka 15 százalékát is birtokolja. A kötelező ajánlatokat hétfő délelőttig kell benyújtani, az árverésen az indulóárat a legmagasabb ajánlat adja.

Az első három ajánlatot adó cég mellett az aukción azok vehetnek részt, akik a legjobb ajánlat legalább 80 százalékát elérő árat ígérték. A DDOR 83,319 százalékára több mint tízen pályáznak, köztük a német Allianz, a francia AXA, a belga KBC, vagy a cseh Ceska Pojistovna.

A szerb biztosítási ágazat kicsi, bár tavaly - az előző évhez képest - 10,5 százalékkal gyarapodott. A DDOR és az ágazati első, a Dunav Osiguranje együtt a piac 64,6 százalékát birtokolja, a maradékon 12 biztosítótársaság osztozik.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!