2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Közel két héttel a megnyitó előtt minden jegyet eladtak az olimpia pekingi eseményeire, már csak néhány vidéki eseményre vannak tikettek - jelentették be hétfőn a szervezők.

Az olimpia megnyitója augusztus 8-án lesz, a szervezőbizottság ma a hivatalos honlapon közölte, hogy a pekingi eseményekre már elfogyott minden jegy. A helyszínek azért nem lesznek százszázalékosan kihasználva, mert nemzeti olimpiai bizottságoknak és a sportszervezeteknek juttatott jegyekből még nem mindegyiket használták fel. Az idei olimpiára összesen 6,8 millió jegyet adtak ki, melyeket külföldön és belföldön egyaránt értékesítettek.

Az utolsó 250 ezer jegyet pénteken bocsátották áruba, Pekingben kaotikus állapotok uralkodtak, 30 ezres tömeg rohamozta meg a jegyirodát, hogy utolsóként bejusson valamelyik eseményre. A rendőrségnek kordonokkal kellett védenie azokat a sorban állókat, akik már két napja vártak a jegyekre.

A múlt hét végén további 570 ezer jegyet adtak ki vidéki sporteseményekre, például az olimpiai focitorna meccseire. Ezek közül néhány még mindig kapható, de várhatóan néhány napon belül egyáltalán nem marad eladatlan jegy. A hivatalos jegyiroda munkatársa azt nem kívánta megbecsülni, mikorra fogy el a maradék párezer jegy is.

Az olimpiai jegyértékesítéssel már tavaly ősszel is gondok voltak, akkor az internetes rendszer omlott össze a nagy kereslet miatt. Végül a rengeteg jelentkező közül kisorsolták, kik vehettek jegyeket. A négy évvel ezelőtti athéni olimpiára mindössze az 5,3 millió jegy kétharmadát sikerült eladni.

A legdrágábban a megnyitóra lehetett jegyet venni Pekingbe, az augusztus 8-i ceremóniára 645 dollárba (közel 100 ezer forintba) kerültek a tikettek. A szervezők azt is közölték, hogy a jegyek 58 százaléka 12,90 dollárba (közel 2000 forintba), vagy annál kevesebbe fog kerülni, hogy az átlag kínaiak is meg tudják venni.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!