<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A romániai Temesváron nyitja meg tizedik bázisát a Wizz Air fapados légitársaság 2009 márciusában, jelentette be a vállalat.

A légitársaság hráom új Airbus A320 típusú repülőgépet üzemeltet és több, mint 100 helyi munkaerőt alkalmaz majd Temesváron az elkövetkező három évben. Mindez több, mint tízmillió eurós befektetést jelent a Wizz Air részéről. Temesvár lesz a légitársaság harmadik romániai bázisa Bukarest és Kolozsvár után, áll a társaság közleményében.

A Wizz Air már idén decembertől elindítja járatait Temesvárról Londonba, Rómába és Dortmundba, heti három alkalommal. 2009. március 11-én, a bázisnyitással egy időben a légitársaság heti négyre növeli már meglévő járatainak számát és öt új útvonalat is indít Milánóba (Bergamo), Barcelonába, Párizsba (Beauvais), Valenciába és Velencébe (Treviso).

"Heti 22 járattal mi fogjuk ajánlani a legtöbb útvonalat és kapacitást Bánát régióban. Folyamatosan bizonyítjuk elkötelezettségünket a román piac iránt új bázisok, útvonalak nyitásával és újabb repülőgépek üzemeltetésével. Jó úton haladunk afelé, hogy rövid időn belül vezető diszkont légitársasággá váljunk Romániában is” – mondta John Stephenson a Wizz Air kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A Wizz Air nemrég indította el két új budapesti járatát Velencébe (Treviso) és Oslóba (Torp). A légitársaság továbbra is tartja vezető pozícióját Magyarországon nemcsak az utasszámot, hanem a kínált úti célok (19) számát tekintve is.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.