1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az alternatív médiafelületeken 22 százalékkal emelkedett a reklámköltés tavaly, így elérte a 73,4 milliárd dollárt. Ebbe beletartoznak az online reklámok, a mobiltelefonon megjelenő hirdetések, az óriásplakátok és a kültéri digitális reklámok - írja az Adage.com.

A felmérésben összesen 18 alternatív reklámozási formát vizsgáltak, ezek aránya tavaly 16,1 százalék volt a teljes reklámpiacból. 2002-ben még mindössze pénzük 7,9 százalékát költötték el ezeken a felületeken a reklámozók.

Az idei évre a szakemberek ismét 20 százalék körüli növekedést várnak, a prognózis szerint az alternatív reklámköltés eléri a 88,2 milliárd dollárt. 2007 és 2012 között éves szinten átlagosan 17 százalékkal nőhet a reklámköltés a nem hagyományos médiafelületeken, 2012-re 160 milliárd dollár fölé emelkedhet. Addigra az alternatív média 26,6 százaléknyit hasít ki a teljes reklámtortából.

A felmérések azt mutatják, hogy a cégek nem csökkentik reklámkiadásaikat, ugyanakkor a tradícionális médiumok részesedése csökken. Ez is azt mutatja, hogy az új reklámformák terjednek, ezek ugyanis sokkal hatékonyabbak.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!