2008. január 11. 10:39

Trösztellenes törvények megszegése ügyében vizsgálódik a világ legnagyobb chipgyártójának számító amerikai Intelnél a New York-i államügyész, Andrew Cuomo. A cég állítások szerint egyes esetekben megakadályozta a fogyasztókat abban, hogy legnagyobb riválisával, az Advanced Micro Devices-zal (AMD) kössenek üzletet.

"A vizsgálat során arra vagyunk kíváncsiak, hogy az Intel vajon törvénybe ütközően használta-e ki piaci erőfölényét a verseny enyhítése céljából, például vetélytársainak értékesítési csatornákhoz való hozzáférésének korlátozásával" - nyilatkozta az államügyész.

"A világ fogyasztói és vállalkozásai számára meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy könnyedén kiválaszthassák az igényeiknek megfelelő legolcsóbb eszközt, ezt pedig csak a tisztességes verseny garantálhatja" - tette hozzá Cuomo, amikor arról kérdezték, hogy miért tartja kiemelten fontosnak a processzorpiac tisztaságának védelmét.

Az Intel jelentősen csökkentette árait az utóbbi időben, az erről szóló dokumentumokat is köteles bemutatni a hatóságoknak. A cég szerint csupán az AMD próbálkozásaira adott válaszról van szó - számol be a BBC.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.