2008. január 11. 10:39

Trösztellenes törvények megszegése ügyében vizsgálódik a világ legnagyobb chipgyártójának számító amerikai Intelnél a New York-i államügyész, Andrew Cuomo. A cég állítások szerint egyes esetekben megakadályozta a fogyasztókat abban, hogy legnagyobb riválisával, az Advanced Micro Devices-zal (AMD) kössenek üzletet.

"A vizsgálat során arra vagyunk kíváncsiak, hogy az Intel vajon törvénybe ütközően használta-e ki piaci erőfölényét a verseny enyhítése céljából, például vetélytársainak értékesítési csatornákhoz való hozzáférésének korlátozásával" - nyilatkozta az államügyész.

"A világ fogyasztói és vállalkozásai számára meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy könnyedén kiválaszthassák az igényeiknek megfelelő legolcsóbb eszközt, ezt pedig csak a tisztességes verseny garantálhatja" - tette hozzá Cuomo, amikor arról kérdezték, hogy miért tartja kiemelten fontosnak a processzorpiac tisztaságának védelmét.

Az Intel jelentősen csökkentette árait az utóbbi időben, az erről szóló dokumentumokat is köteles bemutatni a hatóságoknak. A cég szerint csupán az AMD próbálkozásaira adott válaszról van szó - számol be a BBC.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.