1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az American Restaurants Holdings SE magyarországi irodája egyelőre nem indokolta meg, hogy miért választott a Starbucks kávézólánc a nemzetközi tapasztalatok alapján szokatlan helyszínt - a budapesti Westend City Centert - a belváros helyett.

Arról is csak későbbre ígért tájékoztatást az Amrest, hogy az első üzlet nyitását milyen ütemben és milyen helyszíneken követik majd továbbiak. A Napi Gazdaság információi szerint a nyitás előtt álló üzlet figyelemfelkeltő transzparensét sem az üzemeltető, hanem a bevásárlóközpont helyezte ki - az Amrest szándéka ellenére. A régióban először 2008 januárjában, Prágában nyitott Starbucks-kávézó, tavaly áprilisban Lengyelország következett; ma összesen tizenegy ilyen működik Prágában, Varsóban és Wroclawban. A decemberrel zárult első pénzügyi negyedévében az egy évvel korábbinak több mint háromszorosára, 241,5 millió dollárra emelkedett a Starbucks nettó nyeresége. A világ 49 országában mintegy 16 ezer kávézót üzemeltető társaság az elmúlt időszakban jelentősen csökkentette költségeit, globálisan több mint 900 kávézóját zárta be.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!