<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Csoportos létszámleépítésről szóló konzultáció kezdődött az MTI Zrt. menedzsmentje és a társaság üzemi tanácsa (üt) között. A létszámcsökkentés mértékéről és a leépítés által érintett területekről Vince Mátyás, a távirati iroda elnöke a Napi Gazdaságnak egyelőre nem tudott részleteket mondani. Az MTI Zrt.-nél jelenleg 364-en dolgoznak, az üt-nek megküldött konzultációs felkérésben a társaság vezetése 42 dolgozó elbocsátását irányozta elő. A dokumentum szerint az elbocsátásokra június 15. és július 15. között kerülne sor, írja a Napi.

A közmédiumoknak juttatott állami támogatások mértékének csökkentéséről szóló sajtóhírek és az MTI állami támogatása kapcsán Vince Mátyás a Napinak leszögezte: egyelőre nincs tudomásuk a támogatás csökkentésére irányuló kormányzati tervekről. Azt az MTI elnöke ugyanakkor leszögezte, hogy a társaság a médiatörvény szerint nem tartozik a közmédiumok közé.

A Magyar Közlönyben megjelent, a költségvetési törvény vonatkozó juttatásait taglaló tájékoztatás szerint az MTI tavaly 2,475 milliárd forint állami támogatásban részesült, az idén pedig 2,738 milliárd forintot kap a központi költségvetésből.

Az MTI saját bevételei reálértékben nem emelkedtek 2008-ban, az idei tervben az értékesítési árbevétel 8 százalékos csökkenésével számol a társaság. A kereslet visszaesése szinte minden piaci szegmensre jellemző, ezek között üdítő kivételeknek csupán az internetes piac, illetve az archív fotók értékesítése bizonyult - mondta el Vince.

Az Index értesülései szerint az MTI szüneteltetheti vagy akár meg is szüntetheti néhány, a törvényben nem feladatul előírt szolgáltatását. A leépítésekről szóló végső döntés hiányában azonban erről Vince nem árult el részleteket. Azt ugyanakkor kifejtette: az MTI Zrt. nemcsak a bérköltségekkel igyekszik takarékoskodni, hanem más területeken is erőfeszítéseket tesz a költségmérséklésre, így például szóba kerülhet a reprezentációs és távközlési kiadások csökkentése is - írja a Napi.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.