TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Csoportos létszámleépítésről szóló konzultáció kezdődött az MTI Zrt. menedzsmentje és a társaság üzemi tanácsa (üt) között. A létszámcsökkentés mértékéről és a leépítés által érintett területekről Vince Mátyás, a távirati iroda elnöke a Napi Gazdaságnak egyelőre nem tudott részleteket mondani. Az MTI Zrt.-nél jelenleg 364-en dolgoznak, az üt-nek megküldött konzultációs felkérésben a társaság vezetése 42 dolgozó elbocsátását irányozta elő. A dokumentum szerint az elbocsátásokra június 15. és július 15. között kerülne sor, írja a Napi.

A közmédiumoknak juttatott állami támogatások mértékének csökkentéséről szóló sajtóhírek és az MTI állami támogatása kapcsán Vince Mátyás a Napinak leszögezte: egyelőre nincs tudomásuk a támogatás csökkentésére irányuló kormányzati tervekről. Azt az MTI elnöke ugyanakkor leszögezte, hogy a társaság a médiatörvény szerint nem tartozik a közmédiumok közé.

A Magyar Közlönyben megjelent, a költségvetési törvény vonatkozó juttatásait taglaló tájékoztatás szerint az MTI tavaly 2,475 milliárd forint állami támogatásban részesült, az idén pedig 2,738 milliárd forintot kap a központi költségvetésből.

Az MTI saját bevételei reálértékben nem emelkedtek 2008-ban, az idei tervben az értékesítési árbevétel 8 százalékos csökkenésével számol a társaság. A kereslet visszaesése szinte minden piaci szegmensre jellemző, ezek között üdítő kivételeknek csupán az internetes piac, illetve az archív fotók értékesítése bizonyult - mondta el Vince.

Az Index értesülései szerint az MTI szüneteltetheti vagy akár meg is szüntetheti néhány, a törvényben nem feladatul előírt szolgáltatását. A leépítésekről szóló végső döntés hiányában azonban erről Vince nem árult el részleteket. Azt ugyanakkor kifejtette: az MTI Zrt. nemcsak a bérköltségekkel igyekszik takarékoskodni, hanem más területeken is erőfeszítéseket tesz a költségmérséklésre, így például szóba kerülhet a reprezentációs és távközlési kiadások csökkentése is - írja a Napi.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.