2008. szeptember 24. 14:09

Az izraeli Teva Gyógyszergyár Zrt. debreceni telephelyén 15 milliárd forintos fejlesztés kezdődik; a mega-beruházás alapkövét szerdán helyezte el Molnár Csaba, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) államtitkára, Kósa Lajos, a Cívis város polgármestere és Hegedűs Lajos, a cég vezérigazgatója.

A kormány jelentős támogatást nyújtott a fejlesztéshez, aminek eredményeként közvetlenül több mint négyszáz, közvetve pedig ezernél is több munkahely jön létre az ország egyik leghátrányosabb térségében - mondta az alapkőletétel alkalmából Molnár Csaba.

A kormánytámogatás összegét a támogatói szerződés aláírását követően, várhatóan 2-3 hét múlva hozzák nyilvánosságra - közölte az MTI érdeklődésére az államtitkár.

A NFGM államtitkára utalt arra, hogy kormányzati segítséggel korábban már négy cég települt Debrecenbe, összesen 1600 munkahelyet teremtve a cívis városban.

A debreceni önkormányzat fontosnak tartja, hogy minél több magas hozzáadott értéket jelentő iparág és szolgáltatás legyen jelen a városban - hangsúlyozta Kósa Lajos polgármester.

Hegedűs Lajos elmondta: a Teva a globális piacon meg kívánja duplázni tavalyi csaknem tízmilliárd dolláros forgalmát, s termelőkapacitása bővítésének jelentős részét Magyarországon képzeli el.

Ennek fontos lépése a debreceni gyárbővítés, amelynek teljes üzembe helyezését követően csaknem húszmilliárd tabletta gyártására és részben csomagolására lesz képes a debreceni telephely - tette hozzá.

A vezérigazgató szerint a tablettagyártó és raktárépület beruházása 2011-re, az Európai Generikus Kutatás-fejlesztési Központ épülete pedig jövő év végére készül el.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.