Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Munkatársainak tíz százalékát, közel tízezer embert rúgnak ki a világ egyik legnagyobb gyógyszercégétől, a Pfizertől. A cég üzemeket is bezár, a tervek szerint így évente közel 2 milliárd dollárral csökkentheti kiadásait.

A tízezres elbocsájtásnak, és öt üzem bezárásának az a célja, hogy a vállalat csökkentse azt a veszteséget, amit a generikus gyógyszerek keltette verseny okoz. A cég sok gyógyszerének szabadalmi védettsége ugyanis megszűnik, így azokat más vállalatok is gyárthatják a jövőben.

A Pfizer azt közölte, hogy Michiganben bezár három kutatóintézetet és megszüntet két üzemet New Yorkban és Nebraskában. Még nem végleges döntés szerint ezen felül eladja egyik németországi üzemét és kutatóintézeteket számol fel Japánban, valamint Franciaországban.

A Pfizer két éven belül másodszor jelent be drasztikus költségcsökkentő intézkedést, ami azzal függ össze, hogy idén - a becslések szerint - 14 milliárd dollárnyi bevételkiesése keletkezik amiatt, hogy számos vezető gyógyszerének megszűnik a szabadalmi védettsége. A cég vezetője két hónappal ezelőtt jelentette be, hogy megválik 2200 dolgozójától.

Az egyik szakértő azzal számol, hogy a Pfizer gyógyszereinek értékesítése akár 41 százalékkal is eshet 2010 és 2012 között, mert megjelennek vetélytársként a generikumok.

Eközben több mint háromszorosára nőtt a Pfizer profitja az előző esztendő negyedik negyedévében, miközben az árbevétel nagyjából a korábbi szinten maradt. A profitnövekedés annak köszönhető, hogy a vállalat eladta fogyasztói egészségvédelmi üzletágát a Johnson and Johnsonnak. E nélkül az adózott eredmény a negyedben 43 cent volt, 12 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

MTI/Menedzsment Fórum

Kapcsolódó anyagok:
Több ezer dolgozót küldene el az új Pfizer-vezér
Sikertelen kísérletek miatt zuhannak a Pfizer-részvények
Kétezren vesztik el állásukat a Pfizernél

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.