<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nem volt "kispályás" Leonardo Del Vecchio, a Luxottica nevű vállalat alapítója, a saját 80. születésnapján ugyanis 10 millió dollár értékű ajándékkal lepte meg a vállalat alkalmazottait.

A Luxottica, amely a világ egyik legnagyobb szemüveg és napszemüveg gyártó vállalata, hatalmas hasznot hajtott az elmúlt években a tulajdonosainak, kiváltképpen a társaság alapítójának, Leonardo Del Vecchiónak. Az idén 80. születésnapját ünneplő milliomos nem véletlenül érzett hálát a dolgozói iránt, más kérdés, hogy sok más dúsgazdag cégvezérrel ellentétben az ő esetében ez "kézzel fogható" formát öltött.

Leonardo Del Vecchio úgy döntött, hogy a tulajdonában lévő részvények egy részét a dolgozóinak adja, és 10 millió dollár értékben osztott szét papírokat közöttük. A vezető a tette kapcsán el is mondta, hogy "ezzel a kis gesztussal szeretném jelezni, mennyire fontosak számomra a dolgozóink. Tényleg úgy érzem, mi egy család vagyunk."

Cégvezetők elképesztő fizetésekkel - kattintson a képre galériáért!

A nemes tett mögötti magyarázat persze egy picit túlzó, hiszen a vállalat világszerte 77 ezer embert foglalkoztat, így az üzletember valószínűsíthetően a munkavállalók jelentős részéről „nem is tud”, ahogy az alkalmazottak tízezrei számára ő csak egy "misztikus figura". Mindenestre az olaszországi munkatársak, akik nem kevesen, 8000-en vannak, kivehetik a részüket az ünneplésből, számukra ugyanis a főnökkel egy közös születésnapi partit is szerveznek.

A felajánlásnak köszönhetően országtól és munkakörtől függően minden bizonnyal lesznek akik imába foglalják Leonardo Del Vecchio nevét, hiszen arányosan elosztva az ajándék 1200 dollárt jelent minden munkavállalóra, ez pedig egy kelet-ázsiai országban egy szalag mellett dolgozó munkás számára akár többhavi juttatással ér fel.

Rekordközelben a lottónyeremény - ezeket mind megveheti a győztes. A képre kattintva galéria nyílik!

Más kérdés, hogy a nemes lelkű üzletembert a mostani ajándékozás nem fogja anyagi romlásba dönteni, hiszen esetében Olaszország egyik leggazdagabb emberéről van szó. A Forbes globális ranglistája szerint a világ 40. leggazdagabb személye, 20 milliárd dollár értékű vagyonnal. A Luxottica, amelynek legnagyobb részvényese a saját márkája mellett olyan brandeket is megvett az elmúlt években Ray-Ban vagy az Oakley. A meglehetősen koncentrált napszemüveg piacnak köszönhetően pedig minden egyes eladott darabon tetemes, akár 40 százalékos haszon is van.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.