2010. június 1. 14:34

Mintegy 9 ezer főt elbocsát és egymilliárd dollárért teljesen automatizált kereskedelmi adatközpontokat hoz létre az amerikai Hewlett-Packard, a világ vezető számítógép-gyártója.

Az egymilliárd dolláros beruházást a cég több év alatt hajtja végre, a létszámcsökkentés a termelékenység ebből fakadó növekedésével és az automatizáltság emelkedésével függ össze.

A 9 ezer fő helyére később fokozatosan 6 ezer újabb alkalmazottat vesznek fel: az elbocsátások és a felvételek országonként változnak majd - közölte a HP. Ha az átalakítás lezajlik, a HP évente 500-700 millió dolláros megtakarítást remél 2013 végéig.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.