2011. január 31. 15:52

A várakozásokat túlszárnyalva, 53 százalékkal nőtt az amerikai olajipari óriás Exxon Mobil Corp. tavalyi negyedik negyedévi nyeresége, elsősorban az emelkedő energiaárak hatására.

A világ legnagyobb, nyilvános tőzsdei kereskedésben résztvevő  olajipari vállalata 9,25 milliárd, részvényenként 1,85 dolláros adózott eredményről számolt be a decemberrel zárult negyedévéről, hétfőn kiadott gyorsjelentésében. Egy évvel korábban, 6,05 milliárd dollár, részvényenként 1,27 dollár volt az Exxon Mobil profitja.

A vállalat bevételei 17 százalékkal 105,2 milliárd dollárra nőttek az egy évvel korábbi 89,8 milliárd dollárról.

Az elemzők kisebb, 1,63 dolláros részvényarányos nyereséget és szerényebb, 99,1 milliárd dolláros bevételt vártak.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.