2011. január 31. 15:52

A várakozásokat túlszárnyalva, 53 százalékkal nőtt az amerikai olajipari óriás Exxon Mobil Corp. tavalyi negyedik negyedévi nyeresége, elsősorban az emelkedő energiaárak hatására.

A világ legnagyobb, nyilvános tőzsdei kereskedésben résztvevő  olajipari vállalata 9,25 milliárd, részvényenként 1,85 dolláros adózott eredményről számolt be a decemberrel zárult negyedévéről, hétfőn kiadott gyorsjelentésében. Egy évvel korábban, 6,05 milliárd dollár, részvényenként 1,27 dollár volt az Exxon Mobil profitja.

A vállalat bevételei 17 százalékkal 105,2 milliárd dollárra nőttek az egy évvel korábbi 89,8 milliárd dollárról.

Az elemzők kisebb, 1,63 dolláros részvényarányos nyereséget és szerényebb, 99,1 milliárd dolláros bevételt vártak.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.