<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

1 milliárd forinttal növelte a minisztérium a Nemzeti Energiatakarékossági Program (NEP) pályázatainak támogatására szánt 1,6 milliárd forintos keretet.

A forrásbővítést a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium a lakossági energiaárak emelkedésével indokolta. A tárca döntése visszamenőleges hatállyal is érvényes, így a megemelt támogatás a már beérkezett és formailag is megfelelt pályázatokra éppúgy vonatkozik.

A minisztérium irányelvei szerint a magasabb energiamegtakarítást eredményező beruházások részesülnek előnyben. Ezért a legnagyobb mértékben, vagyis 12 százalékkal a legtöbb fajlagos energia megtakarítást jelentő, komplex beruházások támogatása emelkedett, míg a többi pályázati kiírás 5 százalékkal magasabb támogatásban részesül.

A tárca közleménye szerint a módosítások folyamán 29 százalékkal nő a megítélt támogatási összeg az eddig pozitívan elbírált pályázatok esetében. A KHEM módosítása ugyanakkor nem érinti a maximálisan támogatható összeget, így az energiatakarékossági beruházásokra felvehető kedvezményes hitel a megnövekedett támogatás összegével csökken.

Menedzsment Fórum/ MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.