2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A német Metro csoport több száz munkahely megszüntetését tervezi németországi Cash and Carry nagykereskedelmi üzletágában, és a költségek csökkentése, valamint az eredmény javítása érdekében a vezetés további leépítéseket tervez.

Az üzletág 17 ezer németországi dolgozójának küldött levélben a csoport "még keményebb csökkentést" jelentett be - erősítette meg társaság szóvivője a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung értesülését.

A leépítés novemberben kezdődik az adminisztrációban és az áruházakban a természetes fluktuáció révén, azaz a távozók helyét nem töltik be.

A Metro nagykereskedelmi üzletága jelentős átalakulás előtt áll, a jövőben ismét az alapvető fontosságú területekre - szállodák, vendéglátóipari egységek, catering - kiszolgálására koncentrálnak.

A társaság júliusban - az átalakítás költségei miatt - az idei második negyedévre negatív eredményt jelentett növekvő eladások mellett. Az átalakítás egyes egyes Real-üzletek eladását, mások bezárását is jelentheti, s felmerült a Galeria Kaufhof eladása is.

Adó után a Metro akkori közlése szerint 282 millió euró vesztesége lett a társaságnak az egy évvel korábbi 103 millió eurós nyereséggel szemben. Az EBIT idei első negyedéves értékét 282 millió eurós veszteségadatként jelentette a cég, de ezen eredménnyel kapcsolatban azt közölte, hogy éves szinten 6-8 százalékos javulását várja.

Ugyanakkor árbevételként a második negyedévre 16,06 milliárd eurót közölt, ami több mint egymilliárd euróval nagyobb az egy évvel korábbi bevételi értéknél.

A cégcsoporthoz a Metro Cash and Carry áruházakon kívül a Real, a Media Markt, a Saturn és a Galeria Kaufhof áruházak tartoznak.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!