2009. április 29. 06:44

Az elmúlt évek pezsgése után pangás jöhet a magyarországi televíziós piacon, iparági szakértők szerint a jövőben csökkenni fog a magyar nyelvű adók száma - írja szerdai számában a Világgazdaság.

A lap emlékeztet arra, hogy 2004 óta a magyar nyelvű adók száma - köszönhetően a tematikus csatornák térnyerésének - 46-ról valamivel 80 fölé emelkedett. A következő időszakban viszont a kínálat nem bővül majd, sőt jó eredménynek tekinthető, ha legfeljebb néhány adó tűnik el évente.

Ennek oka részben a gazdasági válság, részben pedig az, hogy Magyarország mint médiahelyszín versenyképessége romlik. Szakemberek szerint különösen a kisebb, tőkével gyengén ellátott, egycsatornás tévétársaságok kerülhetnek nehéz helyzetbe.

A lap szerint a mai szabályozási környezet sem segíti a piacot: a cégek átláthatatlannak tartják az előírásokat, a kvótákat, és rendkívül magasnak a műsorszolgáltatási díjat.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!