2001. január 10. 11:00

Tavaly az első 11 hónapban 16 százalékkal emelkedtek az idegenforgalmi bevételek.

Tavaly az első 11 hónapban éves összehasonlításban 16 százalékkal emelkedtek az idegenforgalmi bevételek, a szállásdíjbevételek peidg folyó áron 14 százalékkal, mintegy 78 milliárd forintra nőttek -jelentette a KSH.

Az MNB adatai szerint ebben az időszakban 3,5 milliárd euró bevétel származott a turizmusból. A KSH szerint 2000 november végéig 2,8 millió vendég mintegy 10 millió éjszakát töltött el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, ez 6, illetve 4 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.