2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az adómentes természetbeni juttatásként adható üdülési csekk értéke évi 69 ezer forintra nő 2008-ban, ez 5,3 százalékos növekedés az idei 65,5 ezer forinthoz képest - mondta Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) konferenciáján kedden, Budapesten.

A miniszter a 2008-as üdülési csekk kalauz megjelenésével egy időben tartott szakmai fórumon elmondta, hogy az idén január 1. és október 30. között 24,5 milliárd forint értékű üdülési csekk került forgalomba, tavaly egész évben 23,5 milliárd forint volt a csekkforgalom. Az 1,4 millió csekktulajdonos 22,1 milliárd forint értékben fizetett a hazai szolgáltatóknál az idei év első 10 hónapjában.

A csekkek 73 százalékát különböző szálláshelyeken, 15 százalékát utazásszervező irodáknál illetve közlekedési szolgáltatóknál váltották be az idén. Az MNÜA-nak már nyolcezer szolgáltatóval van elfogadóhelyi szerződése, tavaly ez a szám 5 860 volt.

Karácsony Mihály, az MNÜA elnöke elmondta: az alapítvány szociális alapon 1,7 milliárd forint értékben adott csekket az idén. A csekkre az alacsony jövedelmű nyugdíjasok, a gyermeküket egyedül nevelő kisjövedelműek, a fogyatékosok, és a szakmunkás középiskolai tanulók pályázhatnak szociális alapon - tette hozzá az elnök.

Az MNÜA szorgalmazza, hogy a munkáltatók ne csak jelenlegi munkavállalóiknak, hanem volt dolgozóiknak, illetve a dolgozók közeli hozzátartozóiknak is biztosítsanak kedvezményes üdülési csekket.

Az alapítvány január 1-vel meghirdeti az Üdülési csekk plusz akciót, amelynek célja, hogy az elfogadóhelyek a csekkel fizetőknek plusz szolgáltatásokat nyújtsanak a névértéken felül. Az extra szolgáltatás jellegét az elfogadók határozzák meg. A feltételnek eleget tevő szolgáltatók jogosultak lesznek az akció emblémájának használatára. Eddig 710 elfogadóhely jelezte csatlakozási szándékát - mondta Karácsony Mihály.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!