2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A brit Sinocorral és a lengyel PKN Orlen olajtársasággal tárgyal a Mol részvényeinek 21,2 százalékának eladásáról a Szurgutnyeftyegaz - írta csütörtöki számában az osztrák Wirtschaftsblatt.

A gazdasági napilap moszkvai tudósítása szerint a kettő közül a PKN-Orlennek jobbak az esélyei. A lengyel cég a litván Raffinerie Mazeika Nafta részvényeiből kínál a Mol-papírokért cserébe. A lap hozzátette, hogy a jelek szerint a Mollal folytatott tárgyalások zátonyra futottak.

A Népszabadság a múlt héten írt arról, hogy az EMFESZ-ügyben érintett Kirill Kaszatkin - a brit Sinocor cég képviselője - felajánlotta a Szurgutnyeftyegaz tulajdonában lévő Mol-részvényekért cserébe a brit Incos műanyagipari nagyvállat részvényeit. A Népszabadság úgy tudja, hogy a csereügylet végül nem jött létre.

A Wirtschaftsblatt cikke szerint a Szurgutnyeftyegaz azért akar megválni a most 1,9 milliárd eurót érő Mol-részvénycsomagtól, mert az orosz résztulajdonlás még annál is nagyobb ellenállásba ütközött Magyarországon, mint korábban az OMV átvételi kísérlete.

A Vedomosztyi orosz lap két héttel ezelőtt azt írta, hogy a Mol Nyrt. ajánlatot tett a Szurgutnyeftyegaznak a Molban birtokolt részvénycsomagja megvásárlására. A hírrel kapcsolatban a Mol szóvivője akkor azt mondta az MTI-nek: nincs olyan Mol delegáció Moszkvában, amelyik a Surguttal tárgyal.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!