TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2013. február 12. 08:01

A Barclays kedden jelentette be, hogy még idén 3700 alkalmazottól válik meg egy 2015-ig tartó 1,7 milliárd fontos megtakarítási program részeként.

A Barclays a vállalati és befektetési ágazatban 1700, az európai lakossági és üzleti ágazatban 1800 munkahelyet szüntet meg még idén - számol be a cnbc.com.

"Nem kétséges, hogy 2012 nehéz év volt a Barclays és az egész bankrendszer számára. A bankszektor az elmúlt időszakban túlságosan agresszívvé vált, túlságosan is rövid távra fókuszál, és túlságosan is eltávolodott az ügyfelek igényeitől és a szélesebb társadalmi rétegektől" - mondta ezt a Barclays a közleményében.

A bankcsoport nyilatkozata szerint a változások a Barclays-t sem hagyták érintetlenül, melynek eredményeként 2012-ben reputációs károkat szenvedtek el. "Változás szükséges a bankszektorban és a Barclays-nál is" - hangsúlyozták.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.