2p

Felavatták a Szentkirályi Ásványvíz Kft. új, háromezer négyzetméteres üzemcsarnokát, valamint Magyarország egyik legkorszerűbb ásványvíz palackozósorát ma délután. A fejlesztések ezen szakasza - amely 2006 végén az integrált minőségirányítási rendszer (IMIR) bevezetésével kezdődött - másfélmilliárd forint befektetéssel zárult. Az új gépsorral a cég éves gyártókapacitása megduplázódik, azaz az eddigi 220 millióról 450 millió literre emelkedik.

A gyártás minden eleme automatizált, a teljes sor üzemeltetését mindössze három fő végzi műszakonként, akiket a gyártósort készítő cég németországi oktatóközpontjában (Krones Akadémia) képeztek ki, áll a társaság közleményében.

Az új beruházással a gépsor egyetlen óra alatt 38 ezer liter ásványvíz töltésére, azaz a Szentkirályi Ásványvíz Kft. évi 450 millió liter ásványvíz palackozására lesz képes. Ez a mennyiség az egész ország éves ásványvízfogyasztásának (kb. 850 millió liter) több mint felét teszi ki.

Az ízesített ásványvizek, valamint a Szentkirályi egyre "izmosodó" gasztro üzletágának termékeit (0,75; 0,33 és 0,25 literes díjnyertes üveg kiszerelések) továbbra is a régi üzem gépein palackozzák. A Szentkirályi gasztro értékesítés 2006. februártól idén februárig 13,5-szeresére nőtt.

Az ásványvízgyártó közeli tervei között további nyolcezer négyzetméter új létesítmény létrehozása szerepel: logisztikai központ és üdítőgyár épül Szentkirályon két éven belül, valamint a cég környezetvédelmi koncepciójának és vízbázisvédelmi tervének részeként folytatja az üzemi hulladékvíz-tisztító telep kialakítását is.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!