A gyártás minden eleme automatizált, a teljes sor üzemeltetését mindössze három fő végzi műszakonként, akiket a gyártósort készítő cég németországi oktatóközpontjában (Krones Akadémia) képeztek ki, áll a társaság közleményében.
Az új beruházással a gépsor egyetlen óra alatt 38 ezer liter ásványvíz töltésére, azaz a Szentkirályi Ásványvíz Kft. évi 450 millió liter ásványvíz palackozására lesz képes. Ez a mennyiség az egész ország éves ásványvízfogyasztásának (kb. 850 millió liter) több mint felét teszi ki.
Az ízesített ásványvizek, valamint a Szentkirályi egyre "izmosodó" gasztro üzletágának termékeit (0,75; 0,33 és 0,25 literes díjnyertes üveg kiszerelések) továbbra is a régi üzem gépein palackozzák. A Szentkirályi gasztro értékesítés 2006. februártól idén februárig 13,5-szeresére nőtt.
Az ásványvízgyártó közeli tervei között további nyolcezer négyzetméter új létesítmény létrehozása szerepel: logisztikai központ és üdítőgyár épül Szentkirályon két éven belül, valamint a cég környezetvédelmi koncepciójának és vízbázisvédelmi tervének részeként folytatja az üzemi hulladékvíz-tisztító telep kialakítását is.