TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Fiat olasz autóipari vállalat él az amerikai állam Chryslerben tartott 6 százalékos részvénycsomagjára vonatkozó vásárlási opciós jogával - közölte az Egyesült Államok Kincstára pénteken. Az ügylettel a Fiat részesedése meghaladhatja az 50 százalékot.

Az olasz autógyártó nemrég 46 százalékra növelte a Dodge, Jeep és Chrysler márkák fémjelezte vállalatban lévő részesedését, miután 1,3 milliárd dolláros beruházást hajtott végre. A most bejelentett lépéssel 52 százalékra nőne a Fiat tulajdonhányada az amerikai társaságban.

A Fiat tájékoztatása szerint a vételárról az opció lehívásáról való tájékoztatást követő 10 munkanapon belül állapodhat meg a cég és az amerikai államkincstár. Amennyiben nem születik kompromisszum, úgy három befektetési bank értékelése közül a két legközelebbi átlaga kötelező érvényű mindkét fél számára.

A Fiat az opció lehívását követően az amerikai államnak vállalt célszám teljesítésével újabb 5 százalékos részvényhányadhoz juthatnak. Ehhez olyan autóval kell előállnia a detroiti gyártónak, amely gallononként 40 mérföldes (100 kilométerenként 5,88 liter)távolság megtételére képes.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.