1p

A Fiat olasz autóipari vállalat él az amerikai állam Chryslerben tartott 6 százalékos részvénycsomagjára vonatkozó vásárlási opciós jogával - közölte az Egyesült Államok Kincstára pénteken. Az ügylettel a Fiat részesedése meghaladhatja az 50 százalékot.

Az olasz autógyártó nemrég 46 százalékra növelte a Dodge, Jeep és Chrysler márkák fémjelezte vállalatban lévő részesedését, miután 1,3 milliárd dolláros beruházást hajtott végre. A most bejelentett lépéssel 52 százalékra nőne a Fiat tulajdonhányada az amerikai társaságban.

A Fiat tájékoztatása szerint a vételárról az opció lehívásáról való tájékoztatást követő 10 munkanapon belül állapodhat meg a cég és az amerikai államkincstár. Amennyiben nem születik kompromisszum, úgy három befektetési bank értékelése közül a két legközelebbi átlaga kötelező érvényű mindkét fél számára.

A Fiat az opció lehívását követően az amerikai államnak vállalt célszám teljesítésével újabb 5 százalékos részvényhányadhoz juthatnak. Ehhez olyan autóval kell előállnia a detroiti gyártónak, amely gallononként 40 mérföldes (100 kilométerenként 5,88 liter)távolság megtételére képes.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!