2010. november 22. 14:25

Mintegy 1,2-2,2 milliárd forintos tőkebevonásból fedezi az econet.hu azt a tranzakciót, amelynek révén a Sziget-csoport meghatározó tulajdonosává válik.

Kibocsátási értéken 1,2-2,2 milliárd forint összegű zártkörű tőkebevonásról határozott a mai napon az econet.hu igazgatósága. A kibocsátás készpénzes alaptőke-emeléssel valósul meg, 2010. november 26-i hatállyal. Az igazgatóság 600-600 millió forintnyi kibocsátási értékű részvény lejegyzésére feljogosította a dr. Nobilis Kristóf  érdekeltségében lévő DonaDöme Kft.-t és a Héjja Róbert érdekeltségében lévő Héjja Befektetési és Vagyonkezelő Kft.-t, amelyek így összesen 1,2 milliárd forint kibocsátási árú részvény átvételére vállaltak kötelezettséget.

Az igazgatósági határozata értelmében a november 26-án econet.hu részvénnyel rendelkező személyeket átvételi elsőbbségi illeti meg, melyet november 30. és december 14. között gyakorolhatnak majd, derül ki az econet.hu közleményéből.

A zártkörű kibocsátás megalapozza a Sziget-akvizíció soron következő, 2010. november 29-i üteméhez szükséges finanszírozás megteremtését. E lépéssel az econet.hu a Sziget Kft. meghatározó tulajdonosává válhat, a jelenlegi 26 százalékról 51 százalékra növelve tulajdoni hányadát. Ennek megfelelően a Sziget Kft., illetve az európai jelentőségű Sziget Fesztivál és a hazai piac legnagyobb regionális rendezvényei - VOLT Fesztivál, Balaton Sound - eredményei konszolidálásra kerülhetnek az econet.hu számaiban.

A tervek szerint 2011-ben mintegy 5 milliárdos árbevételt és 590-670 millió forint nagyságrendű EBITDA-t termelő Sziget Kft.-vel az econet.hu-csoport árbevétele duplázódik, eredményessége pedig jelentősen javul majd.

„A Sziget Kft. bizonyította, hogy a rendezvények extrém gazdasági körülmények közepette is megállják a helyüket a felhalmozott tudásnak köszönhetően, míg a piacon többen is elvéreztek. Számos területen látunk fejlődési potenciált a szorosabb együttműködésben” - mondta Balázs Csaba, az econet.hu elnök-vezérigazgatója. Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója szerint az együttműködéssel szélesebb médiabázisra tesznek szert.

Az alaptőke-emelés árfolyama a november 26-át is magában foglaló 30 kereskedési nap záróárainak forgalommal súlyozott átlaga, de legalább 120 forint.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.