2010. november 22. 14:25

Mintegy 1,2-2,2 milliárd forintos tőkebevonásból fedezi az econet.hu azt a tranzakciót, amelynek révén a Sziget-csoport meghatározó tulajdonosává válik.

Kibocsátási értéken 1,2-2,2 milliárd forint összegű zártkörű tőkebevonásról határozott a mai napon az econet.hu igazgatósága. A kibocsátás készpénzes alaptőke-emeléssel valósul meg, 2010. november 26-i hatállyal. Az igazgatóság 600-600 millió forintnyi kibocsátási értékű részvény lejegyzésére feljogosította a dr. Nobilis Kristóf  érdekeltségében lévő DonaDöme Kft.-t és a Héjja Róbert érdekeltségében lévő Héjja Befektetési és Vagyonkezelő Kft.-t, amelyek így összesen 1,2 milliárd forint kibocsátási árú részvény átvételére vállaltak kötelezettséget.

Az igazgatósági határozata értelmében a november 26-án econet.hu részvénnyel rendelkező személyeket átvételi elsőbbségi illeti meg, melyet november 30. és december 14. között gyakorolhatnak majd, derül ki az econet.hu közleményéből.

A zártkörű kibocsátás megalapozza a Sziget-akvizíció soron következő, 2010. november 29-i üteméhez szükséges finanszírozás megteremtését. E lépéssel az econet.hu a Sziget Kft. meghatározó tulajdonosává válhat, a jelenlegi 26 százalékról 51 százalékra növelve tulajdoni hányadát. Ennek megfelelően a Sziget Kft., illetve az európai jelentőségű Sziget Fesztivál és a hazai piac legnagyobb regionális rendezvényei - VOLT Fesztivál, Balaton Sound - eredményei konszolidálásra kerülhetnek az econet.hu számaiban.

A tervek szerint 2011-ben mintegy 5 milliárdos árbevételt és 590-670 millió forint nagyságrendű EBITDA-t termelő Sziget Kft.-vel az econet.hu-csoport árbevétele duplázódik, eredményessége pedig jelentősen javul majd.

„A Sziget Kft. bizonyította, hogy a rendezvények extrém gazdasági körülmények közepette is megállják a helyüket a felhalmozott tudásnak köszönhetően, míg a piacon többen is elvéreztek. Számos területen látunk fejlődési potenciált a szorosabb együttműködésben” - mondta Balázs Csaba, az econet.hu elnök-vezérigazgatója. Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója szerint az együttműködéssel szélesebb médiabázisra tesznek szert.

Az alaptőke-emelés árfolyama a november 26-át is magában foglaló 30 kereskedési nap záróárainak forgalommal súlyozott átlaga, de legalább 120 forint.

mfor.hu