Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Mintegy 1,2-2,2 milliárd forintos tőkebevonásból fedezi az econet.hu azt a tranzakciót, amelynek révén a Sziget-csoport meghatározó tulajdonosává válik.

Kibocsátási értéken 1,2-2,2 milliárd forint összegű zártkörű tőkebevonásról határozott a mai napon az econet.hu igazgatósága. A kibocsátás készpénzes alaptőke-emeléssel valósul meg, 2010. november 26-i hatállyal. Az igazgatóság 600-600 millió forintnyi kibocsátási értékű részvény lejegyzésére feljogosította a dr. Nobilis Kristóf  érdekeltségében lévő DonaDöme Kft.-t és a Héjja Róbert érdekeltségében lévő Héjja Befektetési és Vagyonkezelő Kft.-t, amelyek így összesen 1,2 milliárd forint kibocsátási árú részvény átvételére vállaltak kötelezettséget.

Az igazgatósági határozata értelmében a november 26-án econet.hu részvénnyel rendelkező személyeket átvételi elsőbbségi illeti meg, melyet november 30. és december 14. között gyakorolhatnak majd, derül ki az econet.hu közleményéből.

A zártkörű kibocsátás megalapozza a Sziget-akvizíció soron következő, 2010. november 29-i üteméhez szükséges finanszírozás megteremtését. E lépéssel az econet.hu a Sziget Kft. meghatározó tulajdonosává válhat, a jelenlegi 26 százalékról 51 százalékra növelve tulajdoni hányadát. Ennek megfelelően a Sziget Kft., illetve az európai jelentőségű Sziget Fesztivál és a hazai piac legnagyobb regionális rendezvényei - VOLT Fesztivál, Balaton Sound - eredményei konszolidálásra kerülhetnek az econet.hu számaiban.

A tervek szerint 2011-ben mintegy 5 milliárdos árbevételt és 590-670 millió forint nagyságrendű EBITDA-t termelő Sziget Kft.-vel az econet.hu-csoport árbevétele duplázódik, eredményessége pedig jelentősen javul majd.

„A Sziget Kft. bizonyította, hogy a rendezvények extrém gazdasági körülmények közepette is megállják a helyüket a felhalmozott tudásnak köszönhetően, míg a piacon többen is elvéreztek. Számos területen látunk fejlődési potenciált a szorosabb együttműködésben” - mondta Balázs Csaba, az econet.hu elnök-vezérigazgatója. Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója szerint az együttműködéssel szélesebb médiabázisra tesznek szert.

Az alaptőke-emelés árfolyama a november 26-át is magában foglaló 30 kereskedési nap záróárainak forgalommal súlyozott átlaga, de legalább 120 forint.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.