TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2009. december 11. 14:31

Mintegy 89 millió forint értékben tőkét emelt a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.-ben (GYSEV) a Strabag Soceatas Europea (SE) a magyar-osztrák vasútvállalat december 10-i rendkívüli közgyűlésén - közölte a vasúttársaság pénteken.

Tájékoztatásuk szerint a tőkeemeléssel az osztrák vállalat követte a többségi tulajdonos magyar államot, amely 2009. június 16-án, a GYSEV által üzemeltet Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal menti ingatlanokat, ingóságokat apportálva emelt tőkét a vasúttársaságban.

A tőkeemelést követően a Strabag SE részesedése 6,2 százalékra nőtt. A magyar állam tulajdoni hányada 65,6 százalék, az osztrák állam pedig a részvények 28,2 százalékát birtokolja. Az osztrák állam tőkeemeléséről folynak a tárgyalások.    

A GYSEV közleményében emlékeztet arra, hogy a Strabag SE még 2009 nyarán vásárolta meg a GYSEV részvénycsomagját a vasútvállalatból kiszálló Rail Cargo Austria leány Speditions Holding GmbH-tól.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.