TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Jelen írásunkban a Parlament által 2001. április 17-én elfogadott, a Munka Törvénykönyve módosításáról szóló 2001. évi XVI. törvény rendelkezéseit kívánjuk bemutatni. A tematika az Mt. felépítésének megfelelően követi az abban bekövetkezett változásokat.

Rendkívüli munkára nem vehető igénybe

Szumma a nő terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig;
Szumma a gyermekét egyedül nevelő férfi gyermeke egyéves koráig;
Szumma a munkavállaló, ha foglalkoztatására jogszabályban meghatározott egészségkárosító kockázatok között kerül sor

A gyermekét egyedül nevelő munkavállaló gyermeke egyéves korától gyermeke négyéves koráig csak beleegyezésével vehető igénybe rendkívüli munkára.

Fiatal munkavállalókra vonatkozó eltérő rendelkezések

A fiatal munkavállaló munkaideje legfeljebb napi 8 óra, illetve heti 40 óra lehet. Fiatal munkavállaló esetében egy hétnél hosszabb munkaidőkeretet nem lehet alkalmazni.

Ha a fiatal munkavállaló napi munkaideje a négy és fél órát meghaladja, részére legalább 30 perc munkaközi szünetet kell biztosítani.

A fiatal munkavállaló esetén a napi pihenőidő mértéke legalább 12 óra. A fiatal munkavállaló esetén a pihenőidő összevonására vonatkozó rendelkezéseket nem lehet alkalmazni. A fiatal munkavállaló éjszakai munkára, rendkívüli munkavégzésre illetve készenlétre nem vehető igénybe.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.