2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A folyamatosan bővülő autóipari megrendelések miatt tovább bővíti magyar cégének gyártókapacitását az osztrák Femat GmbH. A Femat Hungária Kft. újabb, több száz milliós fejlesztési programba kezdett, számol be a Napi Gazdaság.

Újabb, több száz millió forint értékű kapacitásbővítő beruházásba kezdett magyar cégénél a világ vezető autógyárait kiszolgáló osztrák Femat GmbH – közölte Takács László, a csesztregi székhelyű Femat Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. A program hátterében elsősorban az áll, hogy a General Motorstól (GM) kétmillió eurós megrendelést kaptak, sőt egy hasonló volumenű, ugyancsak kétmillió euró értékű sorozat szállítására is opciós szerződésük van.

Az első, mintegy 190 garnitúrányi terméket a jövő év közepéig kell kiszállítaniuk az Egyesült Államokba. Takács elmondta: mindemellett a már meglévő, s más új partnerek igényeit is maradéktalanul teljesíteniük kell, ezért további kapacitásbővítésre van szükség. Jelenleg 110 millió forintos beruházással egy újabb, ezer négyzetméteres gyártócsarnokot, illetve egy festőüzemet építenek.

Mindemellett az anyacégnél végleges döntés született arról is, hogy 2008 februárjáig további 270 millió forintot költenek különböző technikai, illetve technológiai beruházásokra, többek között CNC vezérlésű forgácsológépeket vásárolnak. A folyamatos és egyre nagyobb volumenű fejlesztésekre azért is szükség van, mert a Femat Ausztriában már nem termel, sőt a közelmúltban az alkatrészbeszerzés, valamint a teljes logisztikai tevékenység is Magyarországra került, írja a Napi Gazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!