2013. október 23. 09:01

Folytatódott a komoly gondokkal küszködő PSA Peugeot-Citroen francia járműgyártó árbevételeinek csökkenése a harmadik negyedévben, részben az európai piac további zsugorodásának hatására.

A szeptember végéig tartó három hónapban a járműeladási árbevétel 3,7 százalékkal 12,1 milliárd euróra csökkent, a személyautók értékesítéséből származó bevétel 5,8 százalékkal 8 milliárd euróra esett.

A francia autógyár tavaly drasztikus takarékossági tervet fogadott el, amelynek részeként 11 200 állást szüntetnének meg jövő májusig. A konszernt különösen súlyosan érinti az európai autópiac válsága, 2012-ben fennállásának legnagyobb veszteségét szenvedte el.

A kemény takarékossági intézkedések eredménye kezd megmutatkozni, az első félévben az egy évvel korábbi felére, 426 millió euróra csökkent a PSA Peugeot Citroen nettó vesztesége. Az árbevétel ugyanakkor 7,5 százalékkal, 18,7 milliárd euróra esett. A PSA Európa második legnagyobb autógyára az eladott gépkocsik számát tekintve.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.