2013. október 23. 09:01

Folytatódott a komoly gondokkal küszködő PSA Peugeot-Citroen francia járműgyártó árbevételeinek csökkenése a harmadik negyedévben, részben az európai piac további zsugorodásának hatására.

A szeptember végéig tartó három hónapban a járműeladási árbevétel 3,7 százalékkal 12,1 milliárd euróra csökkent, a személyautók értékesítéséből származó bevétel 5,8 százalékkal 8 milliárd euróra esett.

A francia autógyár tavaly drasztikus takarékossági tervet fogadott el, amelynek részeként 11 200 állást szüntetnének meg jövő májusig. A konszernt különösen súlyosan érinti az európai autópiac válsága, 2012-ben fennállásának legnagyobb veszteségét szenvedte el.

A kemény takarékossági intézkedések eredménye kezd megmutatkozni, az első félévben az egy évvel korábbi felére, 426 millió euróra csökkent a PSA Peugeot Citroen nettó vesztesége. Az árbevétel ugyanakkor 7,5 százalékkal, 18,7 milliárd euróra esett. A PSA Európa második legnagyobb autógyára az eladott gépkocsik számát tekintve.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.