2013. október 23. 09:01

Folytatódott a komoly gondokkal küszködő PSA Peugeot-Citroen francia járműgyártó árbevételeinek csökkenése a harmadik negyedévben, részben az európai piac további zsugorodásának hatására.

A szeptember végéig tartó három hónapban a járműeladási árbevétel 3,7 százalékkal 12,1 milliárd euróra csökkent, a személyautók értékesítéséből származó bevétel 5,8 százalékkal 8 milliárd euróra esett.

A francia autógyár tavaly drasztikus takarékossági tervet fogadott el, amelynek részeként 11 200 állást szüntetnének meg jövő májusig. A konszernt különösen súlyosan érinti az európai autópiac válsága, 2012-ben fennállásának legnagyobb veszteségét szenvedte el.

A kemény takarékossági intézkedések eredménye kezd megmutatkozni, az első félévben az egy évvel korábbi felére, 426 millió euróra csökkent a PSA Peugeot Citroen nettó vesztesége. Az árbevétel ugyanakkor 7,5 százalékkal, 18,7 milliárd euróra esett. A PSA Európa második legnagyobb autógyára az eladott gépkocsik számát tekintve.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.