2009. január 27. 14:04

Az elmúlt két hétben másodszor csökkenti termelését a Honda Motor Co., miután a gépkocsik iránti kereslet gyorsabban csökkent, mint azt az autógyártó várta.

Japán második legnagyobb autógyártója további 21 ezerrel csökkentené a gyártást a japán piacon, mellyel a pénzügyi évben 1,15 millió gépkocsira csökken a termelés.

A Honda az észak-amerikai termelését is csökkenti 12 százalékkal, azaz további 29 ezer autóval, számol be a Wall Street Journal.

A most bejelentett döntés mindössze tíz nappal azután látott napvilágot, hogy az autógyártó közölte: csökkenti a Civic és Accord szedánok gyártását az Egyesült Királyságban és Japánban.

A létszám- és termeléscsökkentésre a globális piaci környezetben bekövetkezett változások miatt van szükség – indokolta akkor döntését az autógyártó.
 

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.