<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Immár a cég büszkeségét, a Priusokat is a visszahívás veszélye fenyegeti. Ugyan hivatalosan még nem jelentették be a hibridautók felülvizsgálatát, japán sajtóértesülések szerint erre napokon belül sor kerülhet.

A fékek hibája miatt rendelhetik vissza a Toyota Prius tavaly debütált modelljeit. Ez újabb csapás lehet az elmúlt napokban megtépázott hírnevű autóipari óriás számára, hiszen a Prius eddig a vállalaton belül is a "bezzeg modell" volt. A zászlóshajónak számító típus felülvizsgálatáról napokon belül dönthetnek, számolt be a BBC japán sajtóbeszámolókra hivatkozva.

Mint ismert, a Toyota az elmúlt hetekben több millió autót hívott vissza megakadó gázpedál problémák miatt, amit 19 halálos balesettel hoztak összefüggésbe az elmúlt évtizedben az Egyesült Államokban. Akio Toyoda, a cég elnöke ígéretet tett arra, hogy személyesen állít fel és felügyel majd egy külső szakértők bevonásával létesített minőség-javítási és -ellenőrzési munkacsoportot.

A Toyota hatalmas presztízsveszteséget szenvedett el a visszahívások miatt. Részvényének árfolyama január 21. óta - amikor bejelentette az amerikai visszahívásokat - mintegy ötödével esett, ami a cég piaci tőkeértékét 30 milliárd dollárral vetette vissza. A Toyota presztízsének azonban leginkább a vezetés "hallgatása" ártott.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.