2010. február 8. 08:31

Immár a cég büszkeségét, a Priusokat is a visszahívás veszélye fenyegeti. Ugyan hivatalosan még nem jelentették be a hibridautók felülvizsgálatát, japán sajtóértesülések szerint erre napokon belül sor kerülhet.

A fékek hibája miatt rendelhetik vissza a Toyota Prius tavaly debütált modelljeit. Ez újabb csapás lehet az elmúlt napokban megtépázott hírnevű autóipari óriás számára, hiszen a Prius eddig a vállalaton belül is a "bezzeg modell" volt. A zászlóshajónak számító típus felülvizsgálatáról napokon belül dönthetnek, számolt be a BBC japán sajtóbeszámolókra hivatkozva.

Mint ismert, a Toyota az elmúlt hetekben több millió autót hívott vissza megakadó gázpedál problémák miatt, amit 19 halálos balesettel hoztak összefüggésbe az elmúlt évtizedben az Egyesült Államokban. Akio Toyoda, a cég elnöke ígéretet tett arra, hogy személyesen állít fel és felügyel majd egy külső szakértők bevonásával létesített minőség-javítási és -ellenőrzési munkacsoportot.

A Toyota hatalmas presztízsveszteséget szenvedett el a visszahívások miatt. Részvényének árfolyama január 21. óta - amikor bejelentette az amerikai visszahívásokat - mintegy ötödével esett, ami a cég piaci tőkeértékét 30 milliárd dollárral vetette vissza. A Toyota presztízsének azonban leginkább a vezetés "hallgatása" ártott.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.