2010. február 8. 08:31

Immár a cég büszkeségét, a Priusokat is a visszahívás veszélye fenyegeti. Ugyan hivatalosan még nem jelentették be a hibridautók felülvizsgálatát, japán sajtóértesülések szerint erre napokon belül sor kerülhet.

A fékek hibája miatt rendelhetik vissza a Toyota Prius tavaly debütált modelljeit. Ez újabb csapás lehet az elmúlt napokban megtépázott hírnevű autóipari óriás számára, hiszen a Prius eddig a vállalaton belül is a "bezzeg modell" volt. A zászlóshajónak számító típus felülvizsgálatáról napokon belül dönthetnek, számolt be a BBC japán sajtóbeszámolókra hivatkozva.

Mint ismert, a Toyota az elmúlt hetekben több millió autót hívott vissza megakadó gázpedál problémák miatt, amit 19 halálos balesettel hoztak összefüggésbe az elmúlt évtizedben az Egyesült Államokban. Akio Toyoda, a cég elnöke ígéretet tett arra, hogy személyesen állít fel és felügyel majd egy külső szakértők bevonásával létesített minőség-javítási és -ellenőrzési munkacsoportot.

A Toyota hatalmas presztízsveszteséget szenvedett el a visszahívások miatt. Részvényének árfolyama január 21. óta - amikor bejelentette az amerikai visszahívásokat - mintegy ötödével esett, ami a cég piaci tőkeértékét 30 milliárd dollárral vetette vissza. A Toyota presztízsének azonban leginkább a vezetés "hallgatása" ártott.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.