TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. október 26. 06:58

A mobilinternet és a nem hangalapú bevételek a harmadik negyedévben is javították a Telenor Magyarország eredményét az idei előző negyedévekhez képest, a társaság 41,7 milliárd forint bevétel mellett 15,7 milliárd forint kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredményt (EBITDA) ért el, alacsonyabbat az egy évvel korábbinál.

A társaság közleménye szerint tavaly ugyanebben az időszakban a bevétele 42,4 milliárd forint volt, az EBITDA pedig 21 milliárd forint volt.

A cég az idén az első negyedévben 37,55 milliárd forint, a másodikban 39,636 milliárd forint bevételt ért el, míg az eredménye 13,1, illetve 14,2 milliárd forint volt.

A közlemény idézi Christopher Laskát, a cég vezérigazgatóját, aki elmondta, a harmadik negyedévében folytatódó előző negyedévi trend már tükrözi a hálózatmodernizációs program és az új szolgáltatásaik sikerét.

A Telenor elemzése alapján a harmadik negyedév árbevétele szabályozási és gazdasági tényezők - a hívásvégződtetési díjak csökkentése és a magyar háztartások alacsonyabb vásárlóereje - miatt csökkent az előző év megfelelő időszakával összehasonlítva. Ez a változás azonban a 2011 második negyedévi csökkenéshez képest javuló trendet mutat.

A szezonalitásból eredően az EBITDA értéke már kedvezőbb a 2011 korábbi negyedéveihez viszonyítva, de nem éri el még a 2010-es szintet, főként a távközlési különadó és a folyamatban lévő hálózatmodernizáció nyomán felmerült magasabb értékcsökkenési költségek miatt.

A társaságnak a harmadik negyedév végén 3,523 millió előfizetője volt, számuk 24 ezerrel kevesebb mint egy évvel korábban.

Többet nyújtunk, mint egy hagyományos kereskedési rendszer  

Az egy előfizetőre jutó átlagos havi díj 3.655 forint volt, szemben a tavalyi 3.762 forinttal. Az idei korábbi negyedévekben ez az összeg 3.279, valamint 3.526 forint volt.

A harmadik negyedévben beruházásokra 2,15 milliárd forintot költött a Telenor, míg tavaly ilyenkor 1,6 milliárd forintot.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.