TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Fél éven belül másodszor honorálta felminősítéssel a Moody's Investor Services, hogy az FHB Bankcsoport helyzete a szövetkezeti hitelintézeti integrációhoz való csatlakozással megszilárdult. S e besorolás a közeljövőben még magasabb lehet, mivel a Moody's úgy ítéli meg, az FHB pénzügyi helyzete – mindenekelőtt a fizetőképessége – fokozatosan javul, ezért az amerikai cég a további felminősítésre utaló felülvizsgálatot kezdett.

"Örömünkre szolgál, hogy a nagy nemzetközi hitelminősítők egyike ilyen hamar honorálta az FHB csoport stabilizálása érdekében tett erőfeszítéseinket" – jelentette ki dr. Nagy Gyula, az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója. Mindenekelőtt azt, hogy az FHB immár megkerülhetetlen tagja a takarékszövetkezeti integrációnak. A felminősítés elsődleges okaként ugyanis a Moody’s a hivatalos közleményében azt jelölte meg, hogy az FHB szorosabbá vált integrációja a magyar takarékszövetkezeti szektoron belül csökkenti az előző tulajdonosi keretek között korábban felmerült vállalatvezetési kockázatokat. Emellett az is sokat nyomott a latba, hogy erősödött az SZHISZ ellenőrzése a bank működése felett. Annak esélyét pedig, hogy az integráció mennyire képes támogatni az FHB-t, a Moody’s az eddigi mérsékeltről erőteljesre módosította.

Nagyot fordult az FHB Jelzálogbank Nyrt. megítélése a Moody’snál. Az amerikai rating cég tavaly júniusban még leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá helyezte a bank több hitelminősítési besorolását, mégis a tulajdonosváltások után az elmúlt fél évben már kétszer is – először tavaly novemberben, majd tegnap – több osztályzatán is javított. S e tendencia folytatódására utal, hogy a Moody’s a tegnapi felminősítést követően nyomban hozzákezdett a magasabb besorolás további esetleges emeléséhez vezető felülvizsgálathoz. Közlése szerint az újabb felminősítést az eredményezheti, ha az FHB fizetőképességi kockázata tovább csökken, a szervezeti átalakítás következtében pedig erősödik az együttműködés  FHB Jelzálogbank Nyrt és szövetkezeti hitelintézeti integráció további tagja között.

Márpedig e támogatási készséget fejezi ki, hogy az FHB csoport – immár az integráció szerves részeként – 2017 elején bekapcsolódott abba a költség- és szervezetracionalizálási projektbe, amely az év végéig kialakítja a Takarék Csoport hatékonyan működő jelzálogbankját, kereskedelmi bankját és központi bankját. A takarékszövetkezeti integrációval való szoros együttműködés jegyében április végén megújult az FHB Kereskedelmi Bank és az FHB Jelzálogbank szervezete és irányító testületei.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.