1p

Az Antenna Hungária (AH) Zrt. február végéig meghosszabbítja az m1 és m2 csatorna kísérleti HD (High Definition) sugárzását a MinDig TV földfelszíni digitális platformon - közölte az AH hétfőn.

Az MTI korábban beszámolt arról, hogy az AH 2008. december 23-ától egy hónapig kísérleti jelleggel elérhetővé tette az m1 és m2 programját a MinDig TV földi digitális televíziós szolgáltatás keretében. Mindkét program előfizetési díj nélkül, HD-felbontásban érhető el Budapest körzetében az 55-ös, Kabhegy körzetében a 64-es, Szentes körzetében pedig a 60-as csatornán.

A kísérleti sugárzás sikeres végrehajtásának köszönhetően a Magyar Televízió és az Antenna Hungária közötti egyeztetések pozitívan zárultak, az AH jelenleg az MTV kedvező döntését várja arról, hogy csatlakozik a platformhoz - áll a közleményben.

Az AH adatai szerint Magyarországon eddig már több százezer, HD-adások vételére alkalmas televízió talált gazdára és a kereslet a karácsonyi szezonban is kimagasló volt. A Screen Digest brit médiapiac-kutató intézet előrejelzése alapján 2012-re a magyar háztartások 73 százaléka rendelkezik majd HD-képes készülékkel.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!