Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Megugrott a kínálat 2006 harmadik és negyedik negyedévében az ipari ingatlanok budapesti piacán, egyúttal az egész évet nézve csökkent a kihasználatlanság - derül ki a CB Richard Ellis (CBRE) hétfőn ismertetett 2006-os összefoglalójából. A nemzetközi tanácsadó cég az idén is intenzív kínálatbővülésre számít, írja a Világgazdaság.

Borbély Gábor elemző a Világgazdaságnak elmondta: az M0-ás körgyűrű kiépülése máris láthatóvá tette, hogy a kereslet és a jövőbeni kínálat is ezen főút mentén növekszik a közeljövőben. Felhívta a figyelmet például, hogy a körgyűrű északi részénél máris megjelent két új fejlesztés, és amint elkészül a keleti szektor, felértékelődik az M5-ös és az M3-as autópálya közötti szakasz. Addig is a déli szakasz szinte teljesen kivirágzott, és a jövőben is folytatódik az óvatos beruházás sorozat, különösen az autópálya-csomópontoknál.

A bruttó bérbeadás tavaly meghaladta a piacra került új kínálatot, méghozzá majdnem 40 ezer négyzetméterrel. Viszonylag stabilak voltak a bérleti díjak, 3,4-4,5 euró között mozogtak havonta négyzetméterenként. Csak a kiemelt raktáraknál lehetett 5 eurónál magasabb, de legfeljebb 6 eurós díjat elkérni. A 934 ezer négyzetméteres raktárállomány döntően a már meglévő létesítmények bővülése révén növekszik az idén és a következő egy-két évben- számol be a Világgazdaság.

A Colliers Magyarország Kft. felmérése szerint Magyarországon az ipari ingatlanok piaca stabil, rövid távon nem reagál érzékenyen a konjunkturális hatásokra. Kiemelt figyelmet érdemel a bérlői igények érezhető erősödése az új építésű raktár-, illetve gyártócsarnokok iránt, és ez a tendencia valószínűleg 2007-et is jellemezni fogja. A már meglévő ingatlanok üresedési arányának csökkenése miatt az új fejlesztések, a barna- és zöldmezős beruházások lendíthetik tovább az ipari területek piacát, áll a Világgazdaság írásában.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.