2014. május 30. 15:22

A Siemens enyhe létszámnövekedéssel számol Magyarországon a korábban bevezetett intézkedések eredményeként - közölte a Siemens Zrt.

A Siemens konszern szerkezetátalakítási programja 11 ezer 600 állást érint világszerte megszüntetés vagy összevonás formájában - jelentette be Joe Kaeser vezérigazgató pénteken New Yorkban, egy befektetői konferencián.

A Siemens Zrt. írásos válasza szerint a Siemens globális átalakításának célja, hogy közelebb kerülhessenek ügyfeleikhez, és egyszerűsítsék a szervezeti struktúrát. Az átalakítás szervezeti alapjait a 2014. október 1-jén kezdődő új pénzügyi évre tervezi lefektetni a vállalat.

A jelenlegi fázisban ezért még nem szolgálhatnak részletekkel az egyes területekre vagy szervezeti egységekre gyakorolt esetleges hatásokról - közölte a társaság. A korábban bevezetett intézkedések eredményeként a Siemens Magyarországon enyhe létszámnövekedéssel számol. A tájékoztatás szerint jelenleg a cég mintegy 2500 embernek adnak munkát, ebből több mint 2100 a saját, és 400 a bérelt munkaerő.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.