<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Megfellebbezi a médiahatóság a Fővárosi Bíróság azon ítéletét, amellyel az hatályon kívül helyezte a Viasat3-at országos televízióvá minősítő ORTT-döntést - közölte Vékony Éva, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szóvivője hétfőn.

Különösen arra való tekintettel fellebbeznek, hogy a Sport1 és a Filmmúzeum televíziók esetében a Fővárosi Bíróság egy másik tanácsa korábban megállapította: "az ORTT-nek joga és lehetősége van arra, hogy határozatában a törvény erejénél fogva országosnak minősülő műsorszolgáltatásokra vonatkozó jogszabályi követelmények teljesülését vizsgálja" - közölte.

Hozzátette: a bíróság ebben az ítéletben új eljárásra utasította a hatóságot, ezzel mintegy elismerve annak hatáskörét.

A Viasat3 múlt szerdán, kevéssel az elsőfokú ítélet kihirdetése után közölte az MTI-vel: a bíróság nem jogerősen hatályon kívül helyezte a kereskedelmi csatornát országos televízióvá minősítő médiahatósági döntést, és megállapította, hogy a médiatörvény "nem ruházza fel az ORTT-t azzal a hatáskörrel és lehetőséggel, hogy a műsorszolgáltatókat országossá nyilvánítsa és erre tekintettel kötelezettségeket állapítson meg".

Tájékoztatásuk szerint a bíróság azt is megállapította: arra sem volt hatásköre az ORTT-nek, hogy a Viasat3 műsorszolgáltatási díját közigazgatási határozatban módosítsa.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tavaly április 11-én minősítette országos tévécsatornává a Filmmúzeumot, a Spektrum TV-t, a Viasat3-at, valamint a Sport1-et, és a közműsor-szolgáltatóként működő Filmmúzeum kivételével megállapította a tévéadók éves műsorszolgáltatási díját is: ez a Spektrum esetében közel 23 millió, a Viasat3-nál több mint 36 millió, a Sport1-nél 13 és fél millió forintra rúg.

A Viasat3 menedzsmentje bíróságon támadta meg a döntést, és kérte: a jogerős ítélet megszületéséig se kelljen híradót sugároznia; első menetben a tévéadónak kedvező, a másodikban pedig ezzel ellentétes döntés született.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.