2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megfellebbezi a médiahatóság a Fővárosi Bíróság azon ítéletét, amellyel az hatályon kívül helyezte a Viasat3-at országos televízióvá minősítő ORTT-döntést - közölte Vékony Éva, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szóvivője hétfőn.

Különösen arra való tekintettel fellebbeznek, hogy a Sport1 és a Filmmúzeum televíziók esetében a Fővárosi Bíróság egy másik tanácsa korábban megállapította: "az ORTT-nek joga és lehetősége van arra, hogy határozatában a törvény erejénél fogva országosnak minősülő műsorszolgáltatásokra vonatkozó jogszabályi követelmények teljesülését vizsgálja" - közölte.

Hozzátette: a bíróság ebben az ítéletben új eljárásra utasította a hatóságot, ezzel mintegy elismerve annak hatáskörét.

A Viasat3 múlt szerdán, kevéssel az elsőfokú ítélet kihirdetése után közölte az MTI-vel: a bíróság nem jogerősen hatályon kívül helyezte a kereskedelmi csatornát országos televízióvá minősítő médiahatósági döntést, és megállapította, hogy a médiatörvény "nem ruházza fel az ORTT-t azzal a hatáskörrel és lehetőséggel, hogy a műsorszolgáltatókat országossá nyilvánítsa és erre tekintettel kötelezettségeket állapítson meg".

Tájékoztatásuk szerint a bíróság azt is megállapította: arra sem volt hatásköre az ORTT-nek, hogy a Viasat3 műsorszolgáltatási díját közigazgatási határozatban módosítsa.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tavaly április 11-én minősítette országos tévécsatornává a Filmmúzeumot, a Spektrum TV-t, a Viasat3-at, valamint a Sport1-et, és a közműsor-szolgáltatóként működő Filmmúzeum kivételével megállapította a tévéadók éves műsorszolgáltatási díját is: ez a Spektrum esetében közel 23 millió, a Viasat3-nál több mint 36 millió, a Sport1-nél 13 és fél millió forintra rúg.

A Viasat3 menedzsmentje bíróságon támadta meg a döntést, és kérte: a jogerős ítélet megszületéséig se kelljen híradót sugároznia; első menetben a tévéadónak kedvező, a másodikban pedig ezzel ellentétes döntés született.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!