1p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

További konszolidációra, az együttműködési megállapodások gyarapodására számít az autóiparban a Renault vezérigazgatója, Carlos Ghosn.

Ghosn szerint amennyiben az autógyártók tőkekiadásaik növekedésének korlátozásával és méretgazdasági előnyök kiaknázásával törekednek megfelelő tőkemegtérülést biztosítani részvényeseiknek, akkor az együttműködés és egyesülés útját kell választaniuk 

"Több és több konszolidáció, több és több együttműködés lesz" - nyilatkozta a Genfi Autószalonon kedden Carlos Ghosn, aki a Renault együttműködő partnere, a Nissan Motor Co. vezérigazgatója is. Az autóiparban várható fejlemények tipikus példájaként Ghosn a General Motors Co. és a Renault francia riválisa, a PSA Peugeot Citroen között a napokban létrejött széleskörű együttműködési megállapodást hozta fel.

"Egyáltalán nem lep meg, hogy más autógyárak is ugyanarra törekednek, amit mi már 13 éve megtettünk" - mondta Ghosn, utalva a Renault-Nissan együttműködésre. "Ez így teljesen normális dolog" - tette hozzá. "Méretgazdasági előnyöket kiaknázni és a beruházási költségeket csökkenteni csak együttműködéssel lehet. Nincs más megoldás" - mutatott rá Carlos Ghosn.
 
MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!