1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Bayerische Landesbank (BayernLB) érdeklődik a BAWAG P.S.K. 10,38 százalékos MKB-részesedésének megvásárlása iránt, mondta a BayernLB vezérigazgatója, Werner Schmidt hétfőn újságírók előtt Münchenben.

Még meg kell határozni az árat, tette hozzá, de azt is elmondta, hogy ha a kísérlet nem sikerül, "az sem baj". Amíg a BAWAG részesedése csak kevéssel haladja meg a tíz százalékot, addig ez nem zavaró, mondta.

A bajor banknak 89,61 százaléka van az MKB Bank Nyrt.-ben.

A BayernLB tavaly év végén megpróbálkozott közvetlenül a BAWAG megszerzésével, de az amerikai Cerberus alap lett a győztes.

A sikertelen felvásárlási kísérlet után a bank továbbra is folytatni kívánja kelet-európai terjeszkedését. "Visszatérünk az A-tervhez és körülnézünk csehországi, szlovéniai és szlovákiai felvásárlási lehetőségek iránt" - jelentette ki a BayernLB vezérigazgatója Werner Schmidt.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!