TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Kinek is szóljanak vajon azok az ajánlások, amelyek a Piac & Profit által szervezett, E-Magyarország, E-Kormányzat kétnapos konferenciáján megfogalmazódtak? A kormánynak? Vagy magának a miniszterelnöknek kellene elküldeni?

Miután a két nap alatt 46, igen tartalmas előadás hangzott el, és a mintegy négyszáz fős hallgatóság – az önkormányzatok nagy számban megjelent képviselői mellett a tudományos műhelyek és az üzleti szektorban tevékenykedő szakemberek – igencsak aktívan bekapcsolódtak a munkába, végül is egyetértés született arról, hogy az ajánlások címzettje legyen Kovács Kálmán miniszter – aki a konferencia nyitó előadását tartotta -, Baja Ferenc a miniszterelnöki hivatal államtitkára – szintén előadó volt -, Baráth Etele a Nemzeti Fejlesztési Terv kidolgozásáért felelős államtitkár, és mindemellett érdemes eljuttatni az ajánlás szövegét Medgyessy Péter, miniszterelnöknek is. Hiszen a konferencia fő üzenete az, hogy legyen egy gazdája a magyarországi e-demokrácia, illetve első lépésben ehhez az e-kormányzat megvalósításának, valaki, vagy valamilyen erre megfelelő döntési jogkörrel felhatalmazott intézmény, aki illetve amely az egyes területeken már megkezdett programokat összefogja, és egy stratégia mentén alakítja.

A kormányzati teendőknek az ajánlások szerint olyan széles kört kell felölelniük, mint az IT–technika, és kultúra elterjesztésének állami támogatása, az infrastruktúra kiépítése és ad abszurdum ingyenes biztosítása, valamint, hogy a kormányportálok szolgáltatóként, érdemi segítséget tudjanak nyújtani az állampolgárnak és a vállalkozónak egyaránt, ügyei intézésében, s az eligazodásban. Miközben mindez az EU-csatlakozás idejében csöppet sem látszik könnyű feladatnak.

Az e-demokrácia terjedésének Magyarországon három fő akadálya van. Ebből csak az egyik a még mindig drága internet-elérés illetve a számítógépekkel való ellátottság relatíve alacsony mértéke. A másik legalább ilyen súlyú probléma, hogy kevés a magyar nyelven hozzáférhető valódi tartalom a világhálón, amit elsősorban az államnak kellene biztosítania, hiszen nála vannak meg az adatok és információk. S a harmadik a digitális írástudás elterjesztése, az oktatás. Ez utóbbi tagadhatatlanul fontos, ám pusztán a felhasználó szempontjából nem szabad misztifikálni, hiszen egy jól megírt program olyan egyszerűvé teszi a számítógépek kezelését, hogy az alkalmazónak elég annyit tudnia, mikor, melyik gombot nyomja meg.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.