TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 2002. októberében tizenegyedik alkalommal végzett konjunktúra-felmérést tagvállalkozói körében. Bár a vállalkozók némileg pesszimistábbak, és a kapacitásszint is csökkent, ennek ellenére a beruházási hajlandóságuk továbbra is magas.

A tanulmány fontosabb megállapításai:

  • Az indexek értékei néhány kivételtől eltekintve csökkentek


  • A jelenlegi helyzet megítélése inkább romlott míg a jövőbeni várakozások indexei inkább javultak


  • Ágazati szempontból továbbra is a bankszektor és az ipar helyzete tekinthető az átlagosnál kedvezőbbnek


  • Immár negyedik alkalommal tapasztalhattunk az építőipari vállalatok várakozásaiban javulást


  • A beruházási szint továbbra is magas szinten áll, bár a kapacitáslekötés mértéke kissé csökkent


  • Továbbra is, folyamatosan pozitív folyamat: infláció alakulásának megítélése


  • Tizenegyedik alkalommal is csak megismételni tudjuk korábbi megállapításainkat: a vállalkozás mérete igen erőteljesen befolyásolja a működés eredményességét. Minél kisebb egy vállalkozás, összességében annál kedvezőtlenebbül ítéli meg helyzetét és beruházási aktivitása is annál szerényebb. Ezen kívül továbbra is nyomon követhető a tulajdonosi szerkezet, a külföldi tulajdonrész szerepe a vállalkozás sikerességében. A külföldi tulajdonrésszel működő cégek teljesítményértékelése összességében sokkal jobb, várakozásaik bizakodóbbak, mint a tisztán hazai tulajdonú cégeknél tapasztaltuk.
Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.