2001. január 17. 11:00

Az internet gazdaság minden zavar ellenére egészségesen növekedett 2000-ben is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a foglalkoztatottak száma meghaladta a biztosítási iparban dolgozók létszámát, a bevételek pedig elérték a 830 milliárd dollárt.

Az internet gazdaság minden zavar ellenére egészségesen növekedett 2000-ben is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a foglalkoztatottak száma meghaladta a biztosítási iparban dolgozók létszámát, a bevételek pedig elérték a 830 milliárd dollárt.

A Wall Street borúlátó elemzései és a sajtóban mostanában gyakran olvasható pánik-tudósításokkal ellentétben az internetes üzlet növekedése nem lassult le. Figyelemreméltó viszont, hogy a jelentős gazdasági teljesítmények nem az elmúlt években indított "tisztán" internetes vállalkozásokhoz kapcsolódnak, az internetes gazdaság egyre inkább integrálódik a hagyományos gazdaságba. (Az Amazon.com és társai a gazdaság teljes árbevételének "mindössze" 9,6 százalékát adják.) Miközben vezető lapok drámai beszámolókban tudósítanak internetes cégek csődjéről, valójában az internet gazdaság 2000 első hat hónapjában 612000 új állást teremtett, ma összesen 3 millió embert foglalkoztat Az internet gazdaságban dolgozók 70 százaléka nem technikai jellegű munkát végez, hanem gyártással, kereskedelemmel, marketinggel vagy adminisztrációval foglalkozik.

A texasi Center for Research in Electronic Commerce kutatói szerint jelentősen növekedett az internet gazdaságban tevékenykedő cégek árbevétele is. A 2000-re becsült 830 milliárd dollár 58 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. (1998-hoz viszonyítva ez 158 százalékot jelent.) Az iparág erős termelékenységét mutatja, hogy az árbevételek növekedése kétszer gyorsabb, mint a foglalkoztatottak számának gyarapodása. A termelékenység növekedése a gazdasági növekedés általános lassulása ellenére is számos céget arra fog ösztönözni, hogy az internetes gazdaságba fektessenek be. Az internetes gazdaság óriási potenciálját jelzi, hogy a kutatók által megkeresett cégek 90 százaléka még csak most kezd bele ellátási láncának "internetesítésébe."

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés