1p

A tavalyi negyedik negyedévet is veszteséggel zárta a Chrysler, a nagy amerikai járműgyártók közül az egyetlen, amely még nem heverte ki a gazdasági válságot.

A  veszteség ugyanakkor lényegesen csökkent az egy évvel korábbihoz képet, az idei év egészére pedig már 200-500 millió dollár profitot vár a társaság.

A december végén zárult három hónapban a Chrysler vesztesége 199 millió dollár volt. Ez lényegesen kisebb az egy évvel korábbi 2,7 milliárd dollárnál.

A tavalyi első három negyedévben folyamatosan csökkent a cég vesztesége, de az utolsó három hónapban a deficit több mint duplája volt a harmadik negyedévi 84 millió dollárnak. A tavalyi utolsó három hónapban a cég bevétele 2 százalékkal, 10,8 milliárd dollárra csökkent az előző negyedévhez képes.

A Chrysler üzemi eredménye 198 millió dollár lett a a tavalyi negyedik negyedévben, 41 millió dollárral kisebb a harmadik negyedévinél. Az eladások  7 százalékkal csökkentek.

A múlt évet 652 millió dollár veszteséggel zárta a járműgyártó a 2009. évi 8 milliárd dollár ráfizetés után.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!