2008. február 8. 15:24

A napokban ismét bírósághoz fordul a Viasat3-at működtető társaság, hogy a jogerős döntés megszületéséig ne kelljen végrehajtaniuk a kereskedelmi tévécsatorna országossá minősítéséből fakadó kötelezettségeket - közölte Varró Balázs, a társaság kommunikációs vezetője az MTI érdeklődésére pénteken.

A Fővárosi Ítélőtábla korábban elutasította a csatorna azon kérését, hogy a végső döntésig ne kelljen végrehajtaniuk az országos csatornákra vonatkozó kötelezettségeket. Az országos adók esetében a médiatörvény egyébként hírműsor-sugárzási kötelezettséget, valamint tulajdonosi koncentrációkorlátokat ír elő.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tavaly április 11-én minősítette országos tévécsatornává a Filmmúzeumot, a Spektrum TV-t, a Viasat 3-at, valamint a Sport1-et.

A közműsor-szolgáltatóként működő Filmmúzeum kivételével az ORTT megállapította az adók műsorszolgáltatási díját is: ez a Spektrum esetében közel 23 millió, a Viasat 3-nál több mint 36 millió, a Sport1-nél 13 és fél millió forintra rúg.

MTI/Menedzsment Fórum