Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Nem sikerült megegyezni az országos béremelési ajánlásról pénteken az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülésén, bár az álláspontok jelentősen közeledtek, a tárgyalást január 26-án folytatják.

Közeledtek ugyan az OÉT pénteki ülésén az álláspontok, ám a tárgyaló felek továbbra sem tudtak megállapodni az országos béremelési ajánlásról. A szakszervezetek már elfogadták volna a hat-kilenc százalékos országos bruttó béremelési ajánlást, a munkaadói érdekképviseletek pedig a négy-nyolc százalékos mértéket. Mindez az október óta tartó egyeztetés korábbi ajánlataihoz képest jelentős változás.

Ha még érdemben befolyásolni kívánják az ágazati és a helyi, vállalati bértárgyalásokat, akkor január végéig el kellene fogadni az országos ajánlást, ebben is egyetértettek a kormányzati oldal, illetve a munkavállalói és munkaadói érdekképviseletek.

Két héttel ezelőtt a szakszervezetek még csak a 8-11 százalékos mértékét tudták volna elfogadni, a munkáltatói érdekképviseletek pedig a négy-hét százalékot. A kormányzati oldal akkor azt javasolta, hogy az 5,5-9 százalékos sávban állapodjanak meg, mert ez a kabinet számára is elfogadható lenne.

A szakszervezetek és a munkáltatói érdekképviseletek egyaránt arra hivatkoztak, hogy az idei évben jelentősek az adó- és járulékelvonások, ezért nem tudtak olyan mértékű kompromisszumot vállalni, mint a korábbi években. Mivel az ágazati, illetve a helyi, vállalati bértárgyalásokhoz igencsak szükséges az országos bérajánlás, ennek ellenére tovább folytatták a tárgyalást. A zárt és a nyilvános tárgyalási fordulókon közeledtek az álláspontok.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.